Beszállítók Keresletcsökkenésére figyelmeztet a gépjárműpiacon a Siemens

Keresletcsökkenésére figyelmeztet a gépjárműpiacon a Siemens

autopro.hu/B.A. | 2019.11.07 11:56

Keresletcsökkenésére figyelmeztet a gépjárműpiacon a Siemens

A konglomerátum 2,64 milliárd eurós üzemi eredménye jelentősen meghaladta az előzetes várakozásokat, és a nagy megrendelések jelentős növekedésének köszönhetően, 20 százalékos bővülést jelentett éves bázison.

Hirdetés

Az árbevétel 24,5 milliárd eurót tett ki, ez 8 százalékos növekedésnek felel meg tavalyhoz képest. Ugyanakkor meglehetősen óvatos hangvételű volt a menedzsment kommunikációja, lassuló globális növekedésre, a gépjárművek és a gépipari termékek várható keresletcsökkenésére figyelmeztettek – közölte hírlevelében az Equilor Befektetési Zrt.

Kilőtt az árfolyam

Kilőtt a Siemens árfolyama a negyedik negyedéves eredménynek köszönhetően. A nettó eredmény elsősorban a kisebb adóknak köszönhetően 1,32 milliárd euróra ugrott a tavalyi 559 millióval szemben, s jelentősen meghaladta a várt 1,01 milliárd eurót. Ugyanakkor az árbevétel közel 10 százalékkal 24,52 milliárd euróra emelkedett a várt 23,22 milliárddal szemben – állapította meg az Erste Befektetési Zrt.

A Siemens óvatos a jövő évi kilátások tekintetében, hiszen az idei 6,41 eurós egy részvényre jutó eredményt követően jövőre a 6,3 és 7 euró közötti tartományba várja az egy részvényre jutó eredményt az átalakítási költségek figyelembevétele nélkül. Ugyanis a rövidebb ciklusú üzleti szegmensekben lanyhulásra számít az első félév során. A Siemens 3,9 euró osztalékot tervez fizetni az idei év után, ez megegyezik az elemzők által várttal.

Nyitókép: instagram.com/siemens_mobility/

Kiemelt Partnereink