Képzési központot nyit diákok és saját dolgozói számára a Continental

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.06.07. 08:33

A Continental Automotive Hungary Kft. szeptember elején nyitja meg új elektronikai technikus tanműhelyét Budapesten. Az állam a Continental tanműhelyének létrehozásához közel 123 millió forint támogatást biztosít.

– A szakemberhiány és a világ autóipari fejlődése által diktált, folyamatosan átalakuló munkakörök egyaránt sürgették egy ilyen modern tanműhely létrehozását a cégünknél – fogalmazott Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A cég számára kiemelten fontos, hogy ne csak vezetői és mérnöki, hanem technikusi szinten is a legjobb, legképzettebb munkaerővel dolgozzon együtt. Az 50 fős tanműhely működésénél fő szempont, hogy a résztvevők hasznos tudást szerezzenek meg már a technikusi képzés ideje alatt. A középiskolásokat, illetve a képzésen részt vevő dolgozókat tanulmányi eredményeik függvényében ösztöndíjjal támogatja majd a vállalat, a kialakított tanrend pedig a középiskolai nappali képzés, illetve a többműszakos munkarend szempontjait is figyelembe veszi majd.

– A Continental-csoport számára nem újdonság a középiskolákkal való együttműködés. A veszprémi Ipari Szakközépiskola gépész szakmacsoportos technikus tanulói számára már több éve zajlik elméleti és gyakorlati pneumatikus oktatás a Continental támogatásával, de kiváló és intenzív középiskolai kapcsolatokkal bír a szegedi, a váci, a makói és a nyíregyházi telephely is – összegezte Markus Strothjohann, a Continental magyarországi HR vezetője. Annak érdekében, hogy a pályakezdők megfelelő felkészültség és multinacionális környezetben szerzett attitűdök, tapasztalatok birtokában kezdhessék meg a munkát, a csoport minden hazai gyára saját gyakornoki programot alakított ki, ahová a felsőoktatásban tanuló hallgatók csatlakozhatnak.