Beszállítók Kellemesebb motorhangon dolgoztak a németek

Kellemesebb motorhangon dolgoztak a németek

autopro.hu/Sz.K. | 2019.02.18 12:41

Kellemesebb motorhangon dolgoztak a németek

Az Eberspächer kipufogó-technológiai részlegének újgenerációs akusztikus szűrője maximális akusztikus feszességet, folyamatosan állítható szeleptányérjával alacsony hangszennyezést és kellemesebb motorhangot biztosít. A kipufogódob hangtompítójának mérete és a kipufogó ellennyomása is kisebb lett. A gyártás 2020-ban kezdődik.

Hirdetés

Az Európai Unió hangszennyezésre vonatkozó szigorúbb jogszabályi célkitűzései két év múlva képnek életbe, és 2024-től még szigorúbbak lesznek. Német kipufogó-specialista Eberspächer most olyan megoldást kínál, mely a jövőben is megállja a helyét, és megfelel a kitűzött korlátozásoknak, míg ezzel egy időben kellemes motorhangot eredményez. Az Eberspächer akusztikus szűrője akár 30 százalékkal csökkenti a kipufogódob hangtompítójának méretét, ezzel nagyobb helyet hagy a további alkatrészek beszerelésére, miközben ugyanazt a zajcsökkentési szintet biztosítja.

A szűrőtányér folyamatosan 0-90 fok között állítható. Alacsony sebességnél, városi környezetben a szűrő lehetővé teszi, hogy a kipufogott gáz mennyisége alacsony szinten maradjon. Magasabb sebesség mellett, autópályán a nyitott szűrő a kipufogógázt a külső kipufogócsőbe vezeti, ezzel csökkentve az üzemanyag-fogyasztást, a kipufogó ellennyomását.

Az akusztikus szűrő a fejlesztéstől a gyártásig az Eberspächernél történt. A vállalat többek között innovatív lézertechnológiát használ, hogy még könnyebb, feszesebb és ellenállóbb szűrőket készítsen. A strapabíró műanyagok és a nagyon vékony kötőelemek használata nemcsak a súly csökkentésében segítenek, hanem a hőátadást is minimalizálják. Az 530 grammos szűrő 800 Celsius fokos gáz kipufogására is alkalmas, és legalább hárommillió váltási periódusig ellenálló. Az Esslingenben működő vállalat gyártásfolyamat-végi tesztjeit is finomította, hogy hosszan tartó, tökéletes motorhangot biztosíthasson.

Kiemelt Partnereink