Beszállítók Jól húzott a Valeo az első félévben

Jól húzott a Valeo az első félévben

autopro.hu/B.B. | 2017.07.26 10:33

Jól húzott a Valeo az első félévben

Nem elég, hogy húsz százalékkal növelte nyereségét a Bosch és Continental konkurense, a franciák optimistán várhatják a folytatást is.

Hirdetés

Forgalmát és nyereségét is erőteljesen növelte az idei első hat hónapban a Valeo. Előbbi összege 16 százalékos bővüléssel 9,5 milliárd euróra, még a profit az előző évhez képest húsz százalékkal nagyobbra, 506 millió euróra emelkedett.

A francia beszállító az Automobilwoche szerint jó helyzetben van, hogy folytassa sikerszériáját, ugyanis megrendelésállománya is 16 százalékkal, 14,9 milliárd euróra bővült. Ez az összeg ráadásul nem tartalmazza a Valeo és a Siemes eAutomotive joint venturének előrendeléseit, ez valószínűleg további hárommilliárd euróval növeli majd a duó közös vállalkozásának forgalmát.

A jó pénzügyi hírek után nem csoda, hogy a Valeo megerősítette idei várakozásait – ezek szerint a cég forgalmának az iparági átlagnál öt százalékponttal gyorsabban kell növekednie, és valamelyest az első félévben nyolc százalékon álló üzemi árrést is növelni kell.

A Valeo-vezér Jacques Aschenbroich az első féléves eredmények egyik motorját – és egyben a Valeo globális versenyképességének bizonyítékát – a Siemenssel közös vállalkozásban látja. Az elektromos hajtáshoz kapcsolódó kooperációról korábban itt írtunk.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink