Beszállítók Jó hír után ugrott meg a feszültség a Boschnál

Jó hír után ugrott meg a feszültség a Boschnál

autopro.hu/B.B. | 2017.07.03 06:36

Jó hír után ugrott meg a feszültség a Boschnál

Miközben a beszállító történelmének legnagyobb beruházására készül, a reutlingeni telephelyen egy megszorítási intézkedéstervezet miatt aggódnak a dolgozók. Kérdés, hogy megtakarítható-e a költségek ötöde leépítés nélkül?

Hirdetés

Egy indítani tervezett megtakarítási program miatt alaposan megnövekedett a nyugtalanság a Bosch Reutlingenben található két üzemében. A német városban összesen nyolcezer főnek munkát adó beszállító ötödével szeretné lefaragni a kiadásokat, ez nagyjából a költségek 220 millió eurós visszafogását jelentené. A cég az összeg nagyságáról nem kívánt nyilatkozni- írja az Automobilwoche.

A cégvezetés szerint a versenyképesség megőrzése – mely a program elindításának egyik fő oka lenne – folyamatos feladata a német Bosch-telephelyeknek. Azt még nem tudni, hogy a nadrágszíj szorosabbra húzása veszélyeztet-e munkahelyeket, az ügyben a menedzsment és a munkavállalói érdekképviseletek közötti tárgyalások a napokban kezdődnek meg.

A kihívások közepette a helyi dolgozók számára reményt adhat, hogy Reutlingen a Bosch autóipari üzletágának egyik központja, a többek között félvezetők gyártásával foglalkozó helyi üzemekben a vállalat az utóbbi négy évben összesen hétszázmillió eurónyi fejlesztést végzett.

Kiemelt Partnereink