Beszállítók James Verrier: jó döntés volt Magyarországon beruházni

James Verrier: jó döntés volt Magyarországon beruházni

Gulyás Géza | 2016.02.26 06:41

James Verrier: jó döntés volt Magyarországon beruházni

Az amerikai BorgWarner cégcsoport elnök-vezérigazgatója a vállalatcsoport egyik oroszlányi gyárába látogatott. A beszállító első embere átadta a balesetmentes munkavégzésért járó legmagasabb elismerést, köszöntőjében pedig kiemelte a dinamikus fejlődést, amely példaértékű a nagy múltú autóipari beszállítónál. A helyszínen beszélgettünk vele.

Hirdetés
James Verrier

- Hogyan értékeli a Borgwarner hazai jelenlétét?
- Egyértelműen pozitívnak tartom mindazt, ami Magyarországon, az oroszlányi gyárainkban történik. Nem véletlen, hiszen gyakorlatilag már három gyárról van szó egymás mellett, BorgWarner utca is létezik az ipari parkban. A BorgWarner Oroszlány Kft.-hez tartozik a legrégebbi és legtöbb dolgozót foglalkoztató itteni leányvállalat, a turbófeltöltőgyár. Mintegy két éve alakult a BorgWarner TTS Kft., amely az erőátviteli üzletágat képviseli, folyamatos innovációval. A legfiatalabb cég az Emissions Systems, amelynek a gyárában beszélgetünk, tavaly októberben volt az avatóünnepség.

- Minek köszönhető, hogy ennyi gyár létesült hazánkban, amelyekben összesen jóval több mint ezer embernek adnak munkát?
- A magyar kormányzat és Oroszlány önkormányzatának kiváló fogadókészségével kezdődött a történet, folyamatos támogatást kapunk tőlük. Ez bizonyítja napjainkban is, az újabb fejlesztéseknél, hogy jól döntöttünk, amikor Magyarországot választottuk.

- Milyen jövőt jósol az oroszlányi gyáraknak?
- Növekedést, folyamatos fejlődést. Az itt dolgozók elkötelezettek, kiváló a szakértelmük, így az innen kikerülő termékeknek biztos lesz a piaca, ennek köszönhetően a dolgozók és családjaik megélhetése is. A cégcsoport teljesítménye ugyancsak jól alakult: 2015-ben 8 milliárd dollár volt az összesített árbevétel. Az idei évben további 4-6 százalékos növekedést tervezünk, ezáltal stabilizálva vezető piaci pozíciónkat.

Az Aubourn Hills (Michigan, USA) központú BorgWarner Inc. a fejlett technológiát képviselő alkatrészek és erőátviteli egységek vezető gyártója világszerte. Saját fejlesztésű rendszerein keresztül, illetve ezek alkotóelemeinek, alkatrészeinek beszállítójaként vált ismertté a világban. A vállalatcsoport 58 helyszínen, 19 országban működtet gyártó illetve technikai létesítményeket. Gépjárművek motorjaihoz, hajtásláncaihoz, erőátviteli berendezéseihez gyártanak komplett rendszereket.

Egymillió munkaóra baleset nélkül

A legmagasabb, IV. CEO's Safety Excellence Award díjat kapta meg a BorgWarner oroszlányi turbófeltöltő gyára. Ez azt jelenti, hogy a vezetők és a dolgozók odafigyelésének köszönhetően egyhuzamban újabb egymillió munkaóra telt el jelentésköteles baleset nélkül. Ez már a negyedik alkalom, amikor e kiváló csapatmunkát jutalmazzák. A cégcsoport vezetése világszerte természetesnek tartja, hogy a helyi közösséget támogatni kell. Ezért a jeles alkalommal összekötve húszezer dollárt ajánlottak fel, amelyet megosztva olyan szervezetek kaphattak meg Oroszlányban, amelyek kiemelkedően sokat tesznek a helyi közösségért és amelyek a legtöbb szavazatot kapták a BorgWarner munkatársaitól. A helyi tűzoltó-parancsnokság, a mentőszolgálat, valamint a Benedek Elek oktatási intézmény egyenként 1 millió 855 ezer 867 forint támogatáshoz jutott.



Hirdetés

Kiemelt Partnereink