Beszállítók Irodát nyitott a Lufthansa Technik Miskolcon

Irodát nyitott a Lufthansa Technik Miskolcon

autopro.hu/K.Á. | 2019.09.20 08:30

Irodát nyitott a Lufthansa Technik Miskolcon

Miskolc belvárosában megnyitotta irodáját a Lufthansa Technik Miskolc Kft., és már az első munkavállalójukat is megtalálták, de keresnék még műszaki vezetőt és pénzügyi szakembert is.

Hirdetés

A minap.hu beszámolója idézte Dominik Giugnot, a Lufthansa Technik Miskolc Kft. vezérigazgatóját, aki elmondta, három jelentős lépés történt már a szervizbázis létrehozása irányában. – Egyrészt Németországban létrehoztunk egy csoportot, akik szorgalmasan dolgoznak a létesítmény alaptervén; ezzel 2020 elejére készülünk el. A második, hogy hivatalosan is bejegyzett cég lettünk Miskolcon. Harmadszor: csatlakozott hozzánk a HR-vezetőnk, ő az első helyi miskolci alkalmazottunk.

A beszámoló szerint a leendő szervizbázison magasan képzett szakmunkásokra, mérnökökre van szüksége a cégnek. Idén februárban érkezett a bejelentés, hogy a Lufthansa Technik Magyarországot választotta legújabb repülőgépmotor-alkatrész szervize központjának helyszínéül. Az Európa legnagyobb légitársaságához tartozó leányvállalat 42,7 milliárd forint értékű zöldmezős beruházásával 400 munkahelyet teremt majd a borsodi megyeszékhelyen.

Hamarosan újabb munkatársakat vesznek majd fel, például műszaki vezetőt, pénzügyi szakembert, valamint kommunikációs és marketingfelelőst is keresnek, írta a hírportál.

A Lufthansa Technik szervizközpontja Miskolc történetének eddigi legnagyobb egy összegű beruházása. A miskolci telephely kialakítása 2021-ben indul, és a tervek szerint 2022-ben kezdi meg a működését. A javító-felújító tevékenység 2022-ben kezdődik, de a leendő munkatársak képzése már 2019-től folyamatos a társaság hálózatának kijelölt üzemeiben.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink