Huszonötéves a kiskőrösi Eckerle

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2016.12.23. 08:30

Az Eckerle Magyarország huszonöt éve képviseli a cégcsoport Automotive és Industrie üzletágainak teljes szériagyártási, termék- és folyamatfejlesztési, valamint műanyag technológiai tevékenységeit. A jubiláló kiskőrösi üzem mellett, 10 éve Császártöltésen, valamint ma már Bólyon és Zalaegerszegen is megtalálhatóak hazai gyáregységeik. Magyarországon több mint 1300 munkatárs dolgozik, így az Eckerle cégcsoport nemzetközi munkavállalói létszámának közel egyharmadát itthon foglalkoztatják.

Ünnepélyes fogadás keretében köszöntötte a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökség a huszonöt éve Magyarországon jelenlévő vállalatokat. A hazai piacon jubiláló Eckerle cégcsoportot a vállalat európai automatizálási vezetője, Hubina Péter képviselte az ünnepi rendezvényen.

– Megtisztelő számunkra, hogy cégünk részt vehetett ezen a rangos eseményen. Meggyőződésünk, hogy hosszú távú együttműködésünk egyik fontos állomása ez az elismerés – mondta el Hubina Péter. – Büszke vagyok növekedésünkre és azokra az eredményekre, amit Kiskőrösön elértünk, de még büszkébb vagyok dolgozóinkra, akiknek tudása és munkája nélkül ez nem valósulhatott volna meg. Természetesen vannak vízióink, nagyratörő elképzeléseink, valamint hosszú távú stratégiai tervünk a jövőre nézve. Mégis azt gondolom, hogy töretlen sikerünkért kollégáinknak lehetünk igazán hálásak, akiknek ezúton is szeretném megköszönni az együtt töltött 25 évet!

Tavaly az Eckerle cégcsoport 207 millió eurós teljes árbevétele 160 millió darab szénkefetartó értékesítésével párosult, mely Magyarországon megközelítőleg 500 millió darab alkatrész feldolgozását jelentette. Így jogosan mondhatja a vállalat, hogy 60 százalékos eséllyel találkozhatunk termékeikkel a világ bármely új gépjárművének műszaki megoldásaiban. A cégcsoport anno Kiskőrösön alapította meg első külföldi telephelyét, mely mára a németországi központ szinte minden tevékenységét felöleli. Azóta a dinamikusan fejlődő vállalat nemzetközi terjeszkedése is folyamatos.