Beszállítók Húszmilliárdos hátszél prototípusok fejlesztéséhez

Húszmilliárdos hátszél prototípusok fejlesztéséhez

MTI | 2016.01.13 08:29

Húszmilliárdos hátszél prototípusok fejlesztéséhez

A vállalkozások házon belüli prototípus-fejlesztésére és az ezek eredményeként létrejövő innovatív termékek, szolgáltatások és eljárások forgalomba hozatalára 10 millió forint és 130 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatás nyerhető el.

Hirdetés

Benyújthatják támogatási kérelmeiket a prototípusfejlesztésre és forgalombahozatalra a mikro-, kis- és középvállalkozások - közölte Rákossy Balázs, a nemzetgazdasági tárca európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára

Rákossy Balázs

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében húszmilliárd forint áll rendelkezésre a prototípusfejlesztésre és a forgalomba hozatalra. A felhívás célja, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások jelentős szellemi értéket tartalmazó műszaki, technológiai fejlesztéseihez kiszámítható forrást nyújtson.

A támogatások révén a tudományos eredményekből olyan piacképes termékek és szolgáltatások jöhetnek létre, melyek hozzájárulnak a vállalkozások versenyképességének, innovációs tevékenységének fokozásához. Az elnyert támogatásból fedezhető a prototípusfejlesztés, tesztelés és a termék végső tulajdonságainak kialakítása, illetve finanszírozható a piacra vitel és az azt megalapozó tevékenységek.

A pályázat keretein belül kötelező a prototípus elkészítése, tehát kizárólag piacra vitelre nem lehet pályázni. Azok a projektek nyerhetnek támogatást, melyek technológiai fejlesztést valósítanak meg vagy ahhoz kapcsolódnak, jelentős újdonságot és szellemi hozzáadott értéket tartalmaznak. Fontos, hogy a fejlesztés üzletileg hasznosítható legyen, és kizárólag új (vagy alapvetően átdolgozott) termékek, szolgáltatások és eljárások prototípusfejlesztését, illetve a prototípusfejlesztést és piacra vitelt célozzák - tájékoztatott az államtitkár.

A felhívásra beérkező támogatandó projekteket standard kiválasztási eljárásrenddel jelölik ki, az elbírálás szakaszosan történik.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink