Beszállítók Holdjárókra tervez abroncsot a Bridgestone

Holdjárókra tervez abroncsot a Bridgestone

autopro.hu | 2019.05.09 12:44

Holdjárókra tervez abroncsot a Bridgestone

A Bridgestone bejelentette, hogy nemzetközi űrkutatási programban vállal szerepet a Japán Aerospace Exploration Agencyvel (JAXA) és a Toyotával közösen. A cél, hogy a Holdon is megbízhatóan működő gumiabroncsot fejlesszenek ki.

Hirdetés

A Bridgestone a másik két szervezettel együttműködve arra vállalkozott, hogy a JAXA-val a 2000-es években megkezdett közös fejlesztési programok folytatásaként az űrexpedíciók új korszakában segítséget nyújtson a holdjárművek és a holdfelszín közötti abroncsnyom tulajdonságainak vizsgálatában, és támogassa a Toyota holdjármű-programjának megvalósítását.

A Bridgestone szakértelme és korábban megszerzett tapasztalatai a gumiabroncsok lenyomatának fejlesztésében szerepet kapnak majd a holdjármű mozgatásához kapcsolódó kihívások vizsgálatában és egy Elasztikus Abroncs kialakításában, amely képes megtartani a holdjármű súlyát, kezelni a gyorsítás és a fékezés terheléseit, biztosítani a lengéscsillapítást, javítani a jármű manőverező-képességét, és lehetővé tenni, hogy a jármű bejárja azt a több mint 10 ezer kilométeres útvonalat, amely a küldetés megvalósításához szükséges.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink