Beszállítók Hamarosan elkészül a Thyssenkrupp 11 milliárd forintos debreceni gyára

Hamarosan elkészül a Thyssenkrupp 11 milliárd forintos debreceni gyára

autopro.hu/P.M. | 2018.03.22 16:30

Hamarosan elkészül a Thyssenkrupp 11 milliárd forintos debreceni gyára

Már félig elkészült a német vállalat zöldmezős beruházással épülő gyára Debrecenben, és még ebben az évben megkezdi a sorozatgyártást – jelentették be a Thyssenkrupp bokrétaavató ünnepén.

Hirdetés

A debreceni gyár nyárra készül el, és évente több mint hatmillió csavarrugót és stabilizátort állít elő ismert európai OEM-ek számára. A csúcstechnológiát alkalmazó gyáregység minden dolgozóval szemben magas igényeket támaszt, ezek betöltésére jelenleg is tart a felvétel, elsősorban a termelés területeire: többek között operátorokat, karbantartókat, logisztikai és minőségbiztosítási szakembereket keresnek.

– Néhány éve 70 munkatársammal együtt képviseltük a Thyssenkrupp autóipari területét Magyarországon, ma pedig több mint ezren vagyunk. De a fejlődés legfontosabb eleme, hogy a legfejlettebb technológiát hozzuk magunkkal. Gyáraink a legújabb eljárásokkal működnek, az itt gyártott termékeink a világ legjobbjai közé tartoznak a világpiacon – hangsúlyozta Marc de Bastos Eckstein, a Thyssenkrupp Component Technology Hungary Kft. ügyvezetője.

A Thyssenkrupp autóipari beszállítói szegmense összesen négy hazai városban van jelen: Debrecenen kívül Jászfényszarun idén március 2-án nyitották meg a több, mint 30 milliárd forint beruházásból létrehozott, elektromechanikus rásegítésű kormányrendszereket, valamint hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket előállító üzemegységét, a 2013-ban elindult győri futómű összeszerelő üzemben pedig az Audi számára készítenek első és hátsó futóműveket. A vállalat Budapesten üzemelteti szoftverfejlesztési kompetencia központját, ahol közel 750 mérnök fejleszt a nemzetközi autóipar számára szoftvermegoldásokat elektromechanikus kormányrendszerekhez, illetve olyan új alkalmazásokat, mint amilyen a steer-by-wire (a mechanikus kapcsolatok helyett csupán elektronikus összeköttetést biztosító megoldás) vagy az önvezető rendszerek.

Ezen kívül a thyssenkrupp hat, elsősorban nyersanyagokkal foglalkozó kereskedelmi kirendeltséget is fenntart az országban, Győrben acél- és nemesacél termékeket megmunkáló acélipari szolgáltató központot üzemeltet, de felvonókat és mozgólépcsőket is értékesít és szerel össze Magyarországon.

A thyssenkrupp technológiai vállalat jelenleg körülbelül 1 100 munkatársat foglalkoztat hazánkban.

A 6888 órája tartó építkezés során már 5362 m3 betont és 118 373 kg acélt használtak fel. A több mint 18 000 négyzetméter alapterületű üzemben rugókat és stabilizátorokat gyártanak majd. A gyár elkészültével közel 250 új munkahely jön létre a telephelyen.

Kiemelt Partnereink