Beszállítók Gyárlátogatáson jártunk az érdi bevonatolónál

Gyárlátogatáson jártunk az érdi bevonatolónál

autopro.hu | 2014.08.07 07:00

Gyárlátogatáson jártunk az érdi bevonatolónál

Az érdi székhelyű cég vasúti járműgyártáshoz kapcsolódóan végez festési feladatokat, s vannak speciális projektjeik a repülőgépiparban is. Az Ostorházi Kft.-nél néztünk körbe.

Hirdetés

Az Ostorházi Kft. 1991-ben, családi vállalkozásként indult el, alapítója és tulajdonosa a három Ostorházi fivér.

A cég kezdetben építőipari szolgáltatásokkal foglalkozott, a tulajdonosok egy tartálytechnikával foglalkozó németországi cégnél szereztek tapasztalatot. Az ott megvásárolt gépekkel indították el a Magyarországon még különlegességnek számító bevonattechnikai szolgáltatásaikat.

Elsősorban vasúti járműgyártáshoz kapcsolódóan végeznek festési feladatokat, s vannak speciális projektjeik a repülőgépiparban is. Közúti járművek esetében a speciális tehergépkocsik alkatrészei is megfordultak a cégnél.

- Az építőiparban erős az utcai harc. Olyan cégekkel is kellett néha versenyeznünk, amelyek nevében mindig az aktuális évszám is szerepelt… A járműiparban nincs helye a szerencselovagoknak. Minősítéssel és szakértelemmel rendelkező cégek dolgozhatnak csak ebben az iparágban - fogalmazta meg gondolatait Ostorházi László ügyvezető.

A vállalkozásnak két telephelye van: Érden a kisebb alkatrészek bevonatolását végzik, míg a százhalombattai 2300 négyzetméteres csarnokban a nagyokét. Ez utóbbi 2013 tavaszán 500 millió forintos beruházás keretében valósult meg. Festőkamrák, szemcseszóró és csiszoló kamra, porfestő gépsor, daruzott teremfestő, valamint a kutatás-fejlesztési részleg műhelyei, illetve raktár kapott helyet, az emeleten irodák és öltözők létesültek.

A társaság életében egyre nagyobb szerepet kap az üzemi fényezés. Érdi és százhalombattai bérfestő üzemük szolgáltatásai a haszongépjármű-fényezés, a zárt rendszerű, szemcseszórásos felülettisztítás, valamint acélszerkezetek bevonatolása klimatizált kabinokban.

Százhalombattán alakították ki porszóró berendezésüket, mely nagyszériás munkadarabok környezetbarát festésére alkalmas.

A fejlesztés egy jelentős állomása egy új bevonattechnikai centrum felépítése a százhalombattai ipari parkban. A komplexum az ipari bevonattechnika legkorszerűbb gépeivel, felület-előkészítő és fényező technológiáival üzemel.

Jelenleg hatvanan állnak alkalmazásban a cégnél: negyvenöt fizikai munkát végző dolgozó és tizenöt irodai alkalmazott, akik jogász, közgazdász, építész- vagy gépészmérnök diplomával rendelkeznek. A cég arra törekszik, hogy további felkészült szakemberekkel bővítse a gárdát.

Az Ostorházi Kft. megrendelői sorában megtalálható többek között a Knorr-Bremse, a Siemens, a GE, Kuka Robotics, az Alstom, a Schwarzmüller és a NATO.

Kiemelt Partnereink