Beszállítók Fontos lépést tett a Continental a biztonságosabb közlekedésért

Fontos lépést tett a Continental a biztonságosabb közlekedésért

autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.05 15:36

Fontos lépést tett a Continental a biztonságosabb közlekedésért

A fékfolyadék fontos szerepet játszik a megbízható fékezésben és a biztonságos vezetésben. A karbantartás gyakran nem jól dokumentált, főleg a régebbi járműveknél, így a fékfolyadék tesztelése fontos, amikor a járműveket független műhelyekben javítják. A Continental BFCS 300 fékfolyadék tesztelő eszköze még felhasználóbarátabbá teszi ezt a feladatot. Az FB30 család légtelenítő eszköze is újításokat kapott. Egy elektromos nyomásellenőrző rendszer biztosít még nagyobb biztonságot, miközben a fékfolyadékot cserélik – ez teljes mértékben újdonság az autóipari utópiacon.

Hirdetés

Az ATE BFCS 300 fékfolyadék tesztelő eszköz forrásponti módszert alkalmaz, hogy megmérje az egyszerű, glikol alapú fékfolyadékok forráspontját. – A folyadék forralása az egyetlen módja, hogy meghatározzuk a pontos forráspontot, függetlenül a fékfolyadék típusától – magyarázta el Frank Schmidt, a Continental Független utópiaci üzleti egységének technikai vezetője. – Ausztriában a fékfolyadék teszt a műszaki ellenőrző bizottság tesztfolyamatának része, így ezt a módszert a törvény teszi szükségessé.

A teszt alatt a fékfolyadékot az ATE BFCS 300-ban forráspontig melegítik. Az eszköz ekkor körülbelül 30 másodperc alatt mutatja meg a mért hőmérsékletet. A Continental szakértői nyomtató interfészt is kapcsoltak a legutolsó verzióhoz. Ez lehetővé teszi, hogy kinyomtassák az eredményeket. Egy belső memória elmenti a legutóbbi 10 mérést. Egy másik, különösen hasznos funkció, hogy a hibaüzeneteket könnyen lehet mostantól analizálni, mert az eszköz az új, négy számjegyű kijelzőjén figyelmezteti a használókat, ha az érzékelő túl forró, továbbá az biztonságosan használható 90-250 Volt feszültség között, tehát az egész világon.

A négyszámjegyű kijelző a továbbfejlesztett ATE BFCS 300 fékfolyadék tesztelő eszközön segít a gyors hibaanalízisben.

A modern szervizeszköznek ki kell az elektromos fékrendszerekben cserélnie a fékfolyadékot, ehhez a Continental új sztenderdet állít be a piacon új ATE FB 30 feltöltő és légtelenítő termékével, annak innovatív elektromos nyomásellenőrző funkciójával. Három nyomási szint érhető el a feltöltéssel, a szintbe hozással és a légtelenítéssel: 0.4, 1.0 és 2.2 bar. Az eszköz elektromosan monitorozza a nyomást, a szükséges mértékben szabályozza azt, ezzel maximális biztonságot biztosítva. Egy nyomásmérő segíti, hogy monitorozzuk a kiválasztott nyomást. Minden funkciót egy érthetően elrendezett irányító panelen ellenőrizhetünk. A jelzőlámpák mutatják a kiválasztott funkciót.

Az új ATE FB 30 töltő és légtelenítő egység innovatív elektromos nyomásellenőrző rendszert is kapott.

A tesztelési, feltöltő és légtelenítő eszközök csak egy része a Continental portfoliójának a fékfolyadék cseréjét illetően. Az ATE fékfolyadék kínálata magában foglal DOT 3, DOT 4 és ESP magas minőségű fékfolyadékokat is. Többféle kiszerelésben is kaphatóak, ráadásul a magas minőségű hozzáadott anyagok nagy védelmet biztosítanak a rozsda és az öregedés ellen, növelve a fék hosszantartóságát, így biztonságosabbá téve az utazást.

Kiemelt Partnereink