Beszállítók Felvásárlás kálvária: még mindig nem kebelezte be a Knorr-Bremse a Haldexet

Felvásárlás kálvária: még mindig nem kebelezte be a Knorr-Bremse a Haldexet

autopro.hu/B.B. | 2017.07.27 15:09

Felvásárlás kálvária: még mindig nem kebelezte be a Knorr-Bremse a Haldexet

A beszállító még mindig eltökélt, hogy megszerezze a svéd fékspecialistát, ám az Európai Bizottság újabb, széleskörűbb vizsgálatot kezdeményez az akvizícióról.

Hirdetés

Nem mai történet a Haldex felvásárlása, a tavaly ősszel induló licitversenyről több alkalommal is beszámoltunk. A ZF és a Knorr-Bremse egymásnak feszüléséből akkor utóbbi került ki jobb ajánlattal, így jópár izgalmas hónap után úgy tűnt, a német beszállító szerezheti meg a Haldexet.

A haszongépjárművek fékrendszereit készítő svéd vállalat átvétele azonban korántsem megy olyan egyszerűen, mint ahogy azt a felek elképzelték. A Haldex kezdetben nyitottan állt a Knorr-Bremse vételi ajánlatához, ez azonban az utóbbi hetekben megváltozott: a svédek nemrég kétségüket fejezték ki, hogy a hatóságok engedélyezni fogják a tranzakciót, a menedzsment pedig visszavonta támogatását a felvásárlással kapcsolatban. Ezzel párhuzamosan a Knorrnál nem látnak hasonló jogi akadályokat.

Az új érdekellentétek miatti zavaros konfliktus hatására az akvizíció folyamata is csúszik, ez várhatóan már a Haldex pénzügyi mutatóiban is megjelenik majd – legalábbis a svédek szerint, akik úgy látják, az árrések valamivel az előző évi értékek alá eshetnek vissza.

Közben az Európai Bizottság újabb, mélyebbreható vizsgálatot kezdeményezett. A Knorr-Bremse bevett gyakorlatnak nevezte a kettes fázisú eljárás elrendelését, mondván, az elhúzódó felvásárlási folyamatoknál normális, ha a versenyhatóságok átfogóbb képpel szeretnének rendelkezni. Klaus Deller, az igazgatóság elnöke kifejezte, a vállalat továbbra is eltökélt a Haldex felvásárlásával kapcsolatban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink