Beszállítók Fejleszti hajtáslánc üzletágát a Federal-Mogul

Fejleszti hajtáslánc üzletágát a Federal-Mogul

Biró Csongor | 2015.06.04 16:05

Fejleszti hajtáslánc üzletágát a Federal-Mogul

A Magyarországon is termelő amerikai Federal-Mogul három amerikai bázisáról 140 dolgozót átcsoportosít Detroit elővárosába, akik a hajtáslánc divíziót erősítik majd.

Hirdetés

Ohióból (Cleveland) és Michiganből (Ann Arbor, Southfield) csoportosít át szakképzett dolgozókat és mérnököket a Federal-Mogul, hogy a Detroit mellett található Plymouth Townshipben felfejlesztett technikai központjában hajtásláncokon dolgozzanak. A fejlesztőközpontot a jelenlegi 8 ezer négyzetméterről 12 ezer négyzetméteresre bővítik. Év közepén kezdődik a beruházás, amelyre az amerikai beszállító kilenc millió dollárt költ. Új helyükön a dolgozók 2016 elején kezdik majd meg a munkát. Hogy a beruházás miatt más egységeknél várható-e leépítés, nem számoltak be. Az biztos, hogy a Federal-Mogulnál komoly irányváltás figyelhető meg. A vállalat új központot épített fel Southfieldben, nemrég elhalasztotta szétválását különböző üzletágakra. Ami késik nem múlik, az év végén lesz külön autóiparra koncentráló részleg és külön alkatrészgyártó is.

Idén a Federal-Mogul megvette az Ann Arbor-i Affinia Group futómű-alkatrészgyártó üzletágát, 155 millió dollárt fizetett a Honeywell fék üzletágáért, 2013-ban pedig 385 millió dollárt fizetett a TRW motorszelep-üzletágáért.

A vállalat az első negyedévet 1,8 milliárd dolláros forgalom mellett 40 millió dolláros nyereséggel zárta, miközben egy évvel korábban 1,7 milliárd dolláros forgalom mellett 19 milliós dollár volt a vesztesége.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink