Beszállítók Fejlesztés és beruházás a versenyképesség záloga

Fejlesztés és beruházás a versenyképesség záloga

Hajdu Autotechnika Ipari Zrt. | 2018.05.18 14:23

Fejlesztés és beruházás a versenyképesség záloga

Egyre kiélezettebb a verseny az autóipari beszállítók között. Annak érdekében, hogy a vállalatok versenyképesek tudjanak maradni, komoly összegeket kell fordítaniuk beruházásokra, fejlesztésekre. A HAJDU Autotechnika Zrt. ambiciózus beruházási tervei időközben megvalósultak, amelyek az elmúlt hónapokban a piaci igények oldaláról is alátámasztásra kerültek.

Hirdetés

A HAJDU nemrégiben átadott gyártócsarnokában szépen teljesít a négy nagy teljesítményű présgép. A TIER-1 és TIER2-es szintű beszállítókat kiszolgáló vállalat megnövekedett kapacitásainak egy részét a meglévő partnerek mellett már új vevők is lekötik.

– Óriási verseny van a kelet-közép-európai régióban az autóipari beszállítók között. Ahhoz, hogy versenyképesek maradjanak a vállalkozások, előtérbe kerül a volumennövelés, növekedés. A beszállítók kénytelenek egyre többet beruházni. A befektetések fókuszában a legtöbb esetben a technológiai korszerűsítés és az automatizáció áll. Vállalatunk elmúlt két évben végrehajtott, igen jelentős – 4,5 milliárd összegű – beruházása a kapacitások bővítésén túl a technológiák korszerűsítésére irányult. A jövőben pedig vizsgáljuk bizonyos berendezések automatizálásának a lehetőségeit is – árulta el Dedéné Novotni Anna, a HAJDU Autotechnika Ipari Zrt. vezérigazgatója.

Amennyiben nemzetközi szinten tartós marad a konjunktúra, a kapacitáshiány még inkább jellemző lesz az iparágra. A vállalat partnerei pozitívan értékelik, hogy szabad és egyben korszerű kapacitásokat is teremtettek a beruházásokkal. Ma már kevés olyan cég van, amely hasonló minőségű többletkapacitást biztosít a partnerei számára. Ez a kedvező fogadtatás az adatokon is látszik, az ajánlatkérések száma megháromszorozódott az elmúlt egy évben.

– A komplex fejlesztések kihasználása és felfuttatása mellett arra is törekszünk, hogy folyamatainkat racionalizáljuk. Az észszerű folyamatok nem csak hatékonyabbá és gazdaságosabbá teszik működésünket, de hozzájárulnak a tőlünk megszokott magas minőségű gyártáshoz is – emelte ki Dedéné Novotni Anna.

Jelenleg a termékskála többek között kipufogórendszerek alkatrészeiből, generátor alkatrészekből, különböző burkolati elemekből, hűtőegységek részegységeiből, egyéb autóipari alkatrészekből valamint saját és külső cégek részére gyártott lemezalakító szerszámokból áll. A vállalat stratégiai célja a jövőben, hogy hosszú távú partnerkapcsolatokat alakítson ki az autóiparon kívül is.

– Az, hogy nem csak kifejezetten az autóiparra koncentrálunk, a kockázatkezelésünkkel függ össze, hiszen az autóipar olyan ágazat, amely erősen függ a gazdaság teljesítményétől. Szeretnénk tehát az iparágban maradni, de mellette más területekkel is együttműködéseket kialakítani – tette hozzá a vezérigazgató. A HAJDU Autotechnika Zrt. a jövőben is arra törekszik, hogy korszerű technológiával álljon partnerei rendelkezésére és lemezalakítással előállított alkatrészei magas minőséget képviseljenek.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink