Beszállítók Ez már biztos: sztrájk lesz a miskolci önindítógyárban

Ez már biztos: sztrájk lesz a miskolci önindítógyárban

Szabó Fanni | 2019.02.13 13:47

Ez már biztos: sztrájk lesz a miskolci önindítógyárban

A miskolci SEG Automotive dolgozói is a sztrájk mellett tették le voksukat, miután a szakszervezet nem tudott megállapodni a bérekről a munkáltatóval.

Hirdetés

A sztrájk február 13-án 18 órakor kezdődik és addig tart, míg meg nem állapodnak – tudatta közösségi oldalán az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete. A szervezet már több sikeres bérmegállapodáson is túl van, köztük a miskolci és a hatvani Bosch vezetőivel is megegyeztek.

A SEG Automotiv Hungary Kft.-nél február 7-én kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak, melyen a munkáltató szerint a dolgozók 10%-a vett részt, de ez sem hozta meg a bérmegállapodást. Az önindítókat és generátorokat gyártó vállalat akkor azt közölte: a sztrájk idején a termelés egy része állt. A SEGA szerint béremelési ajánlatuk és juttatási csomagjuk is tartalmazza a szakszervezet kéréseinek nagy részét.

A S.E.G. Automotive Hungary Kft. több héten keresztül folytatott tárgyalásokat a két szakszervezettel (ÉTMOSz és Vasas), és 6-szor ültek tárgyaló asztal mellé. Az egyeztetések során a munkáltató többször is, több lépésben is engedményeket tett, és előre mozdult a szakszervezetek követelései felé. A munkáltató jelenlegi ajánlata versenyképes, és méltányos juttatási elemeket tartalmaz – olvasható a SEG Automotive közleményében.

A szakszervezet követelései:

  • 12,5%-os, de minimum 200 Ft/óra egységes alapbéremelés
  • lojalitási bónusz: fizikai és szellemi munkakörökben bruttó 2000 Ft havonta, mely a minden a vállalatnál töltött év után ugyanennyivel emelkedik
  • 100%-os utazási támogatás
  • karácsonyi ajándék, minimum nettó 15 ezer forint értékben
  • jubileumi jutalom, 5 év esetén minimum netto 15 ezer forint értékben + 1 nap szabadság, 10-15-20 év esetén arányosan emelve az összeget és a napokat
  • nettó 30 ezer forint SZÉP kártyára, karácsony előtti kifizetéssel
  • nőnapi ajándék, családi nap szervezése

Kiemelt Partnereink