Beszállítók Erősödik a Hankook

Erősödik a Hankook

autopro.hu/B.B. | 2016.05.06 10:47

Erősödik a Hankook

A gumiabroncsgyártó 23,6 százalékkal emelte üzemi nyereségét 2016 első negyedévében, a növekedéshez az első ultra-nagyteljesítményű abroncsok iránti növekvő kereslet járult hozzá.

Hirdetés

1,227 milliárd euró árbevételt és 189,5 millió euró (azaz 59 milliárd forint) üzemi eredményt könyvelhetett el 2016 januárja és márciusa között a Hankook Tire. Az üzleti környezet kihívásai ellenére a beszállító teljesítménye az értékesítés terén 9,4 százalékkal növekedett, üzemi nyeresége pedig 23,6 százalékkal emelkedett a tavalyi év ugyanezen időszakához viszonyítva.

Az erős negyedéves adatok főleg az európai és az amerikai eladások élénkülésének köszönhető: az értékesített mennyiség és az első gyári felszerelésű (OE) eladások Európában 7,9 százalékos, az Egyesült Államokban pedig 8,4 százalékos bővüléssel zártak.

A vállalat tervei között szerepel az eladások további bővítése az ultranagy teljesítményű (UHP) abroncsok szegmensében. Az ilyen UHP termékek értékesítéséből befolyó összeg az első negyedévben az árbevétel 33,7 százalékát tette ki.

A Hankook a továbbiakban európai és amerikai pozíciójának megszilárdítására törekszik majd, 2017-re 50 százalékkal tervezi bővíteni közvetlen és közvetett globális kiskereskedelmi csatornáinak számát.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink