Beszállítók Ember-gép párbeszéd: újabb fejlesztéssel rukkolt elő a Continental

Ember-gép párbeszéd: újabb fejlesztéssel rukkolt elő a Continental

autopro.hu/Sz.K. | 2017.10.20 06:30

Ember-gép párbeszéd: újabb fejlesztéssel rukkolt elő a Continental

Tovább folytatja a Continental az autonóm technológia csiszolgatását, ezúttal egyszerű és intuitív váltást téve lehetővé az emberi és gépi irányítás között: ez a Smart Controll.

Hirdetés

Újabb, az önvezetéshez kapcsolódó fejlesztésről rántotta le a leplet a Continental: a Smart Controll az autonóm funkciókkal rendelkező járművek informatikai rendszerének egyik központja lehet.

Az funkció megkönnyíti az emberi irányításról az automata funkciók használatára való áttérést. A Smart Controll feladata arról informálni a sofőrt, hogy a jármű automata vagy manuális módba van-e kapcsolva, vagy épp hogy a kormány használható-e kézi vezérlésre

– Az önvezető autók sikeréhez a használók elfogadása és bizalma elengedhetetlen. A fogyasztói támogatottságot teljes egészében kiépíthetjük ezzel az ember-gép felülettel, ami a használókat ösztönszerű interakciós koncepciókkal informálja, valamint megadja a lehetőséget számukra, hogy a jármű manővereit befolyásolni tudják. A Smart Controllal egy új párbeszédelemet fejlesztettünk ki a felhasználó és a jármű között – magyarázta el Frank Rabe, a Continental üzleti egységének feje.

Kiemelt Partnereink