Beszállítók Elmaradt a várakozásoktól az SAP eredménye

Elmaradt a várakozásoktól az SAP eredménye

autopro.hu/B.A. | 2019.07.18 12:22

Elmaradt a várakozásoktól az SAP eredménye

Növekedési aggodalmak merültek fel a cég felhőszolgáltatásával kapcsolatban, tíz százalékot zuhant az árfolyam. A vállalat árbevétele némileg elmaradt az elemzők által várttól.

Hirdetés

Az SAP második negyedéves gyorsjelentésével elindult az európai gyorsjelentési szezon is. Az SAP felhőalapú szolgáltatásaink rendelésállománya a korábbi 26 százalék helyett csak 15 százalékkal növekedett és a társaság vezetése szerint a jövő évet megelőzően ne érdemes a piac érdemi marzsbővülésre számítani. Főként az ázsiai cégeknél volt jellemző, hogy a bizonytalan gazdasági környezetben elhalasztották IT beruházásaikat – írta hírlevelében az Erste Befektetési Zrt.

Egyszeri átalakítási költségek

A második negyedévben az operatív profit 21 százalékkal mérséklődött, melyben azonban egyszeri átalakítási költségek is szerepet játszottak. A mai piacnyitásban 10 százalékos árfolyam csökkenéssel reagált az SAP árfolyama a negyedéves adatokra.

6,65 milliárd eurós árbevétel

A vállalat 6,65 milliárd eurós árbevétele egyébként némileg elmaradt az elemzők által várt 6,7 milliárd eurós értéktől. Ez különben éves alapon 8 százalékos növekedést jelent – közölte az Equilor Befektetési Zrt. Működési profit szintjén is alulmúlta a várakozásokat az SAP, és az egy részvényre jutó 1,09 eurós eredmény sem tudta megugrani a várt 1,1 eurót, tavaly 0,7 euró profitot könyvelt el az SAP részvényenként.

Nyitókép: SAP

Kiemelt Partnereink