Beszállítók Elektromos buszokba való padlót fejlesztett a győri Graboplast

Elektromos buszokba való padlót fejlesztett a győri Graboplast

autopro.hu | 2019.05.22 16:48

Elektromos buszokba való padlót fejlesztett a győri Graboplast

Világszinten is újdonságnak számító füst- és lángmentesített járműipari padlót fejlesztett elektromos autóbuszok számára a győri Graboplast. A projekt többéves szakmai munka eredményeként készült el.

Hirdetés

A vállalat olyan járműpadlót fejlesztett ki, amely közlekedési baleset vagy műszaki hiba esetén meggátolja az égést, illetve megakadályozza a tűz továbbterjedését a járműben.

– Ezt az elvárást a terméknek 30 százalékos oxigéntartalom mellett kell teljesítenie, vagyis a Graboplast járműipari padlója magas oxigénkoncentrációnál sem támogatja az égést, ellenáll a láng továbbterjedésének, amivel baleset esetén akár emberéleteket lehet megmenteni – mondta el Mészáros Zoltán a Graboplast K+F igazgatója.

Hozzátette: az új termék fejlesztésekor szem előtt tartották még a kopásállóságot és a csúszásmentességet is. A terméket már több különböző országban készült elektromos autóbuszban használják, a vállalat nagy piaci perspektívát lát az elektromos járművek terén.

A Graboplast abban bízik, hogy az új fejlesztésű járműpadló mind a hazai, mind pedig a nemzetközi piacon előnyös lehetőségeket teremt majd a cég számára.

Kiemelt Partnereink