Beszállítók Eldőlt, nem jön hozzánk a Magna

Eldőlt, nem jön hozzánk a Magna

autopro.hu/B.B. | 2017.10.09 06:30

Eldőlt, nem jön hozzánk a Magna

Nem volt zökkenőmentes a szlovén hatóságokkal folytatott egyeztetéssorozat, de végül eldőlt, mégis szomszédunkban építheti fel a Magna legújabb, 1,2 milliárd eurós festőüzemét.

Hirdetés

Megkapta a Magna International tervezett szlovéniai festőüzemének építési engedélyét, ezzel minden akadály elhárult az új telephely létrehozása előtt, írja az autonews.com. Az autóipari beszállítót sokáig több szlovén szervezet is támadta, mondván, az üzem túl nagy környezetterhelést jelentene a környéknek.

A Magna ezt követően lengette be, hogy az engedélyek megtagadása esetén inkább Magyarországon építené fel az új gyárat. A tét nem volt kicsi, az 1,2 milliárd eurós beruházás közvetlenül 400, közvetve hatezer munkahelyet teremtett volna.

Mivel a Magna szlovéniai megtelepedése a legnagyobb helyi külföldi befektetések közé tartozik, így már korábban is sejteni lehetett, hogy a lehetséges magyar irány puszta nyomásgyakorlási eszköz, vagyis nagy reményeket korábban sem volt érdemes a Magna magyarországi gyártelepítéséhez fűzni.

A Szlovénia melletti döntés véglegesnek látszik, a Magna szóvivője szerint hamarosan meg is kezdődik az építkezés.

Kiemelt Partnereink