Beszállítók Eladta termál divízióját a Delphi

Eladta termál divízióját a Delphi

MTI | 2015.07.01 15:13

Eladta termál divízióját a Delphi

A Delphi befejezte a saját tulajdonában lévő termál üzletágának és bizonyos leányvállalatainak eladását a Mahlének.

Hirdetés

Az eladás feltételei azonosak az eredetileg 2015. február 19-i bejelentett részletekkel. Akkor a Delphi és a Mahle egy külön szándéknyilatkozatot is aláírtak, miszerint a Delphi részesedése a Shanghai Delphi Automotive Air-Conditioning System Co., Ltd. is eladásra kerül, mely tranzakció lezárása 2016-ban várható.

– A saját tulajdonunkban lévő termál üzletág Mahlének történő eladása minden ebben résztvevő félnek nagyszerű eredmény – modta Kevin P. Clark, a Delphi elnök vezérigazgatója. – A Mahle vezető világcég az autóipari termál rendszerek előállításában és most abban a helyzetben lesz, hogy még több lehetőséget biztosítson munkavállalóinak, illetve még több értéket vevőinek abban, amiben már ezelőtt is nagyon erősek voltak. A Delphi számára ez a tranzakció stratégiai pozíciót biztosít, hogy a kiemelkedő növekedést produkáló autóipari hajtáslánc, elektronikai biztonsági rendszerek, valamint az elektronikai architektúrák szegmensekre összpontosíthassunk, válaszolva az iparágat jellemző biztonsági, környezetvédelmi és kommunikációs trendekre."

A Delphi termál divíziójának 2014-es éves forgalma 1,6 milliárd dollár volt, közel 7500 munkavállalóval és 13 telephellyel világszerte.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink