Beszállítók Egyedi igények alapján összeállított kötőelemszettek a Metrikont Kft.-től

Egyedi igények alapján összeállított kötőelemszettek a Metrikont Kft.-től

autopro.hu | 2019.04.26 10:00

Egyedi igények alapján összeállított kötőelemszettek a Metrikont Kft.-től

Legyen szó akár gyártási, összeszerelési vagy karbantartási munkákról, a szombathelyi székhelyű Metrikont Kft. egyedi igények alapján előre csomagolt kötőelemszetteket biztosít a legkülönbözőbb iparágak számára. Különleges szolgáltatásuknak neve is van: METRI-KIT.

Hirdetés

A speciális igényeknek megfelelően összeállított, úgynevezett KIT-csomagok jellemzően csavarokból, csavaranyákból, alátétekből, vagy egyedi alkatrészek kombinációjából állnak a méret, az anyag és a komplexitás mértékétől függetlenül. Minden kötőelemszettet kézzel csomagolnak és folyamatos ellenőrzésekkel biztosítják a szolgáltatás kiváló minőségét.

A szolgáltatás azonban nemcsak az egyedi szettek összeállítását foglalja magába: beletartozik a kötőelemek beszerzése, ellenőrzése, raktározása, valamint egyedi címkézése és csomagolása is.

Az elérhető készlet tekintélyes. Az ügyfelek mára több mint 80 000 termékből válogathatnak, a DIN/ISO kötőelemektől az egyedi alkatrészekig.

A METRI-KIT szolgáltatás igénybevételével a megrendelők jelentős időt és pénzt takarítanak meg csökkentve ezáltal munkaerő, leltár és raktározási költségeiket.

A szolgáltatás előnyei közé tartozik, hogy a kötőelemek és a csomagolás egy helyről érkeznek, így csökken a szállítók száma, sőt, elegendő csak egy szállító. Egyszerűsödik az áruk átvétele. Valamennyi kötőelem egy szettben, egy helyen található, nincs szükség több tételes készletellenőrzésre, könnyebb az előre tervezés.

Jelentősen mérsékelhető a beszerzéssel, szereléssel és csomagolással töltött idő is, gyorsabb, egyszerűbb velük a munka, miközben kevesebb csomagolási hulladék keletkezik. Emellett egyszerűsödik maga a megrendelés és a számlakövetés folyamata.

És ami a felsorolt költségcsökkentő hatások által lényegében elérhető: a KIT-csomagokat megrendelő cégeknél több szabad munkaerő áll rendelkezésre az értékteremtő folyamatokhoz.

A KIT-tel kapcsolatos költségek tervezhetőségét árstabilitás garantálja. Ennek lényege, hogy a Metrikont Kft.-nél a szettek tartalmát a keretszerződés részeként előre megrendelik, majd raktározzák az ügyfelek részére. A megrendelés, a raktározás, az ellenőrzött összeállítás és gondos becsomagolás pedig pontosan az ügyfelek igényeit követi, többek között egyedi logók, vonalkódok, termékinformációk felhasználásával.

A stabil beszállítói háttér mellett az ISO9001 szerint tanúsított minőségirányítás is garancia rá, hogy az METRI-KIT szolgáltatással az ügyfelek elégedettek lesznek.

Száz szónál is többet mondanak azonban az elégedett ügyfelek, így például:

Bischof Szilvia – Upstream Flow Supervisor & Material Flow Teamleader, Schneider Electric:
– Cégeink között többéves szoros együttműködés során nagyon jó kapcsolat alakult ki. Eddigi tapasztalataink alapján a Metrikont megbízható, rugalmas beszállítónak bizonyult. Szolgáltatás szintjük folyamatosan magas, a Schneider által meghatározott szinten teljesít. Az árajánlatainkat kellő gyorsasággal és figyelemmel kezelik. A KIT összekészítés viszonylag új folyamat, amiről szintén csak pozitívan tudok nyilatkozni. A KIT összekészítés nagyban megkönnyíti a raktári dolgozóink munkáját. Az előre kiszerelt alkatrészeket nem nekik kell csomagolni, hanem egyszerűen csak hozzáteszik a kész termékünkhöz, vagy kiadják az operátoroknak további szerelésre. Mivel a KIT-ek ellenőrzése a beszállító feladata, ezáltal csökken a hibázás lehetősége és sokkal gyorsabbak lesznek a belső folyamataink.

Fodróczyné H. Kriszta – Beszerzés, Roto Elzett Certa Kft.:
– A mi esetünkben a KIT összekészítés nagyon megkönnyíti a sor munkáját. Az előre lecsomagolt termékeket nem kell nekünk csomagolni, hanem a dolgozó egyszerűen csak hozzáteszi a termékünkhöz. Ezáltal csökken a hibázás lehetősége, és a Metrikont Kft. leveszi rólunk a felelősséget, hisz ő biztosít minket arról, hogy a csomagolásban valóban a kért mennyiség szerepel. Ezáltal növekszik a sorunk hatékonysága is, hiszen nem kell időt eltölteni a csomagolással, egyszerűen csak a kapott egységet hozzá kell készítenünk a termékünkhöz. Ez a csomagolás előnyös a vevőinknek is, hisz ők is külön csomagolva kapják meg a terméket.

Baráth Patrik, Product Purchaser, Teqball Group:
– A kötőelemeink KIT-ekben történő kiszerelése több szempontból is előnyös vevői oldalról. A Metrikont részéről kiszállítás előtt súlyellenőrzésen esik át minden egyes KIT, így biztosítva számunkra a hiánytalan csomagegységet, míg beszerzési és logisztikai oldalról, egy KIT egyszerűbben kezelhető, mint annak minden eleme tételekre bontva. Gyártási folyamataink mellett nem utolsó sorban a végső felhasználó által történő termék-összeszerelést is megkönnyíti.

Metrikont Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Székhely és nagykereskedelmi raktár: 9700 Szombathely, Csaba utca 12./A

Telefon: (+36) 94 / 505-999 (+36) 94 / 500-582 (+36) 94 / 500-583 Fax: (+36) 94 / 505-644

Email: [email protected]

Weboldal: www.metrikont.hu

Hirdetés

Kiemelt Partnereink