Beszállítók Egy lépéssel közelebb került a Valeo a felvásárláshoz

Egy lépéssel közelebb került a Valeo a felvásárláshoz

autopro.hu/B.B. | 2017.10.19 06:25

Egy lépéssel közelebb került a Valeo a felvásárláshoz

Az Európai Bizottság zöld utat adott az FTE Automotive akvizíciójához. Ha minden a tervek szerint halad, még októberben lezárulhat a folyamat.

Hirdetés

Régóta húzódik, de végre lezárulhat az FTE Automotive felvásárlási folyamata. A Valeo még 2016 nyarán jelentette be, hogy megállapodott a Bain Capital Private Equity-vel a német fék- és kuplungspecialista megvásárlásáról. Ennek ellenére tavaly novemberben a francia beszállító visszalépett a tervezett akvizíciótól, mivel az Európai Bizottság (EB) az első vizsgálatok után aggodalmát fejezte ki a tulajdonosváltás miatt.

Az ügyben idén júliusban történt nagyobb előrelépés, a Valeo akkor közölte, eladja hidraulikus meghajtásokkal foglalkozó divízióját az olasz Raicamnak, ezzel oszlatva el az EB kifogásait. Mivel ez várhatóan 2018-ig megtörténik, az Európai Bizottság immár nem látja akadályát az FTE Automotive felvásárlásának.

Amennyiben a török versenyjogi hatóságok is engedélyezik a felvásárlást, az FTE még idén októberben a Valeohoz kerülhet, áll a cég sajtóközleményében.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink