Beszállítók Bővíti szolnoki gyárát az F. Segura

Bővíti szolnoki gyárát az F. Segura

autopro.hu/P.M. | 2017.02.21 10:55

Bővíti szolnoki gyárát az F. Segura

A Segura csoport gépjármű-karosszéria és motor fémalkatrész-gyára újabb bővítésének befejezéséig több mint 5,2 milliárd forint volumenű befektetést hajt végre, melynek eredményeként 100 új munkahely jön létre a tervek szerint. A fejlesztésnek köszönhetően 25 ezer négyzetméterre növekszik az üzem területe, ami két és félszeres működési terület növekedés a termelés 2007-es indulásához képest.

Hirdetés

Az 1970-ben alapított spanyol vállalat autóalkatrészek gyártásával foglalkozik, elsősorban ülésekhez, karosszériákhoz, motorokhoz, kipufogórendszerekhez és belső elemekhez. Szolgáltatásaik között megtalálhatóak tervezési, prototípus-készítési és formagyártási feladatok, valamint végeznek sajtolást, hegesztést, felületi kezelést és habosítást is. A csoport három spanyolországi üzeme mellett Magyarországon és Kínában is rendelkezik egy-egy gyártóegységgel. A vállalat jelenleg több mint 730 főt foglalkoztat. Legfontosabb ügyfeleik többek között a Volkswagen és a PSA Peugeot Citroen konszern márkái, a BMW, a Mazda, vagy a Volvo.

Az F. Segura Hungary Kft. 2005-ös alapítása óta működik Szolnokon, fő tevékenysége közúti jármű, járműmotor alkatrészeinek gyártása. A vállalat árbevétele 2015-ben meghaladta a 8,7 milliárd forintot, melynek közel 60%-a exportértésesítésből származott. Tájékoztatásuk szerint jelenleg több mint 200 főt foglalkoztatnak.

Spanyolország hazánk 14. legfontosabb kereskedelmi partnere. A kétoldalú külkereskedelmi forgalom 2015-ben több minta negyedével, 25,9%-kal nőtt. Emellett Spanyolország a 19. legjelentősebb befektető Magyarországon: a relációból származó külföldi közvetlen tőkebefektetések állománya a legutóbbi adatok szerint 549,7 millió euró volt.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink