Beszállítók Bérmegállapodás az Autolivnél: a szakszervezet elment a falig

Bérmegállapodás az Autolivnél: a szakszervezet elment a falig

Wurmbrandt András | 2017.04.26 08:27

Bérmegállapodás az Autolivnél: a szakszervezet elment a falig

Hivatalosan még nem történt meg a bejelentés, de a múlt hét második felében megállapodott a bérfejlesztésről a sopronkövesdi Autoliv Kft. vezetése és a szakszervezet, illetve az időközben megalakult sztrájkbizottság. Az egyezség szerint 20 ezer forintos alapbéremelés jár mindenkinek.

Hirdetés

Elmentünk a falig, sztrájkkal sem értünk volna el nagyobb béremelést- jellemezte az Autopronak a 20 ezer forintos nagyságrend jelentőségét Marsitsné Horváth Marianna. Az Autoliv szakszervezeti csoportjának vezetője hozzátette, ezen felül az indirekt, szellemi dolgozók is megkapták a más munkakörök dolgozóinak már eddig is járó 88 350 forintos üdülési bónuszt , valamint egy összegben fizetik ki számukra a 13. havi bért – ez korábban két részletben történt meg.

A szakszervezeti vezető megjegyezte, szerettek volna lojalitás bónuszt is kérni a munkáltatótól, de a cég vezetése ezt ahhoz kötötte, hogy a szakszervezet írja alá a jövő évre szóló 5 százalékos alapbéremelésről szóló megállapodást is, ebbe azonban ők nem mentek bele. Marsitsné Horváth Marianna szerint a lojalitás bónusz mértéke egyébként is megalázó volt, főként a 25 éve a vállalatnál lévő dolgozókra nézve.

A sztrájkbizottság egyébként a biztonsági öveket gyártó cég európai vezetésével tárgyalt, akik a tárgyalások alatt kijelentették, nem hisznek a kormány rájuk vonatkozó járulékcsökkentési ígéretében.

A szakszervezeti vezető elmondta azt is, a mostani alapbéremelésnek köszönhetően a 2500 főt foglalkoztató kft.-nél az operátori óradíj is elérte az ezer forintot, amire viszonylag jónak mondható pótlékok rakódnak.

Végül kiemelte, nagyon szeretné megköszönni a dolgozók összefogását, a tisztségviselők munkáját, mert példaértékű volt az az egység, amit a tárgyalások alatt alkottak.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink