Beszállítók Az Északi-sarkkörnél is északabbra tesztelik a Hankook nálunk gyártott abroncsait

Az Északi-sarkkörnél is északabbra tesztelik a Hankook nálunk gyártott abroncsait

autopro.hu/W.A. | 2017.02.27 14:58

Az Északi-sarkkörnél is északabbra tesztelik a Hankook nálunk gyártott abroncsait

Több mint egy éves építkezési időszakot követően a Hankook megnyitotta finnországi Technotrac elnevezésű európai tesztközpontját téli abroncsokhoz. A németországi fejlesztési központtal, magyarországi csúcstechnológiás gyártó és beltéri tesztelő telephellyel és most saját finnországi téli tesztlétesítményével a Hankook megvalósította a fejlesztés és gyártás integrációját Európában.

Hirdetés

A prémium gumiabroncsokat gyártó Hankook európai téli gumiabroncs tesztközpontja a finnországi Ivaloban, körülbelül 300 km-re északra az Északi-sarkkörtől található. A teszttelep megnyitása azt jelenti, hogy a Hankook európai piacra szánt téli gumiabroncsait nem csak Európában fejlesztik és gyártják, de valóságos európai téli körülmények között tesztelik is.

– Európa a Hankook egyik legnagyobb és legfontosabb piaca világszinten, ezért is dolgozunk már olyan régóta a helyi termékfejlesztésen – magyarázza Pae Ho-Youl, a Hankook Tire Europe igazgatója. – Már nem csak az Európában gyártott nyári abroncsokat, hanem a télieket is ideális körülmények között tesztelhetjük itt, ezzel biztosítjuk, hogy tökéletesen megfeleljenek az itt uralkodó út- és klímaviszonyoknak, kielégítve a piaci igényeket. Saját téli tesztközpontunkkal megerősíthetjük helyzetünket Európa egyik vezető gumiabroncsgyártójaként - mondta.
Az új tesztközpont három úgy nevezett sima pályát foglal magában, melyek a fékezés, a vonóerőátvitel és az oldalirányú stabilitás tesztelésére szolgálnak havon és jégen. Emellett két havas kezelhetőségi pálya is van, melyeket a német prémium járműgyártók igényeinek kielégítésére terveztek az abroncsok szubjektív értékelésének céljára. A helyszín kiváló infrastruktúrával is büszkélkedhet, irodákkal és konferenciatermekkel, sőt csúcstechnológiás műhelyekkel és egy hatalmas hideg raktárhelyiséggel is.

A Hankook új tesztközpontjának megnyitóján

A Hankook sok éve jelentős összeget fektet be a kutatás-fejlesztésbe (R&D). Dr. Kim Hyung Nam, a globális fejlesztési részleg vezetője elmondta, a társaság összes alkalmazottjának körülbelül öt százaléka dolgozik már világszinten a kutatás-fejlesztésben, ez több, mint 1000 alkalmazottat jelent összesen. Tavaly októberben az abroncsgyártó megnyitotta futurisztikus világszintű kutatás-fejlesztési központját, a Technodome-ot Daejeonban, Dél-Koreában, melyet a vállalat innovatív technológiák fejlesztésére szándékozik használni, hogy a világ egyik vezető márkájaként pozícionálja magát. A Technodome a Hankook globális kutatás-fejlesztési infrastruktúrájának középpontja, mely nem csak a helyi műszaki központokat köti össze, mint az ATC (American Technical Center), CTC (China Technical Center), JTC (Japan Technical Center), valamint a hannoveri Európai Műszaki Központ (ETC), hanem most már az új téli abroncs tesztközpontot is Finnországban.

Az ETC 1997-es, hannoveri megnyitása óta a Hankook tovább bővítette kutatási projektjeinek hatósugarát Európában, és ma már számos olyan prémium autógyár fő beszállítóinak egyike, mint az Audi, a BMW, az MAN, a Mercedes Benz személy- és tehergépkocsik, a MINI, a Porsche, a Scania és a VW.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink