Beszállítók Az együttműködő robotok miatt kap díjat a Universal Robots technológiai vezetője

Az együttműködő robotok miatt kap díjat a Universal Robots technológiai vezetője

autopro.hu/Sz.F. | 2018.05.25 15:22

Az együttműködő robotok miatt kap díjat a Universal Robots technológiai vezetője

Esben Østergaard, az együttműködő robotok területén tevékenykedú Universal Robots technológiai vezetője és társalapítója kapja az automatizálási ipar egyik rangos kitüntetését, az Engelberger Robotikai Díjat.

Hirdetés

Østergaard felel a Universal Robots együttműködő robotkarjainak fejlesztéséért. Az Engelberger díjátadó ünnepséget június 20-án tartják Münchenben, az Automatica 2018 kiállítás és a Nemzetközi Robotikai Találkozó részeként.

– Rendkívül nagy megtiszteltetés, hogy egy olyan díjat kaptam meg, amit Joseph Engelbergerről neveztek el, aki a robotikával forradalmasította az ipari gyártási folyamatokat – mondta Esben Østergaard.

Esben Østergaard vezeti azt a fejlesztőcsapatot, amely elsőként alkotta meg a felhasználóbarát, ám mégis kifinomult, egy intuitív tablet felületen történő 3D-s robotprogramozást. Ezzel a megoldással bármiféle előzetes programozási tapasztalattal nem rendelkező felhasználók is gyorsan képesek beprogramozni és működtetni az UR robotokat. Ezen kívül a robot hatóerejét és biztonsági funkcióit is ő fejlesztette ki. Abban az esetben, ha egy robot és egy ember véletlenül összeütközne, a robot automatikusan leáll a munkával és nem okoz semmiféle testi sérülést, az érvényben lévő erő- és nyomatékkorlátozási követelmények tiszteletben tartásával. E funkcióknak köszönhetően a jelenleg alkalmazásban lévő UR robotok túlnyomó többségének nincs szüksége biztonsági kerítésre, ami tökéletes összhangban van az együttműködő robot koncepciójával.

Kiemelt Partnereink