Beszállítók Az autóipar pörgette a Schaeffler forgalmát

Az autóipar pörgette a Schaeffler forgalmát

autopro.hu | 2016.03.18 12:25

Az autóipar pörgette a Schaeffler forgalmát

Bár a beszállító autóipari vállalata jól szerepelt 2015-ben, a teljes csoport nyeresége az előző időszakhoz képest csökkent.

Hirdetés

A gépjármű- és ipari beszállító Schaeffler 9,1 százalékkal 13,2 milliárd euróra növelte forgalmát. A bővülés motorja az autóipari üzletág volt, ahol 11 százalékos emelkedést könyvelhetett el a vállalat, az ipari üzleti ág három százalékkal bővült.

A vállalat vezérigazgatója 2016-ban három és öt százalék közötti növekedésre számít. Klaus Rosenfeld az Automobilwoche beszámolója szerint kiemelte, hogy ehhez az eredményhez az autóipari megrendelések magas szinten maradása szükséges, ugyanakkor úgy véli, a mobilitási stratégiának köszönhetően nincs mitől tartaniuk.

Aggodalomra nincs különösebb ok, a profit csökkenését egyszeri tételek okozták

A vállalatcsoport profitja tavaly 9,6 százalékkal 591 millió euróra csökkent, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy a vezetőség egy folyamatban lévő bírósági ügy miatt 238 millió, egy várható átszervezés miatt pedig 36 millió eurós eredménytartalékot képzett.

A 2015-ös adatokat földrajzi megoszlás szerint vizsgálva a Schaeffler-csoport legerősebb piacának Kína és Amerika bizonyult, itt ugyanis 2014-hez képest 23,5, illetve 17,5 százalékkal nőtt a cég termékei iránti kereslet. Az európai növekedés tavaly 2,1 százalékos volt.

Kiemelt Partnereink