Beszállítók Automatizált gyártósorokkal fejleszt a tatabányai Sanmina

Automatizált gyártósorokkal fejleszt a tatabányai Sanmina

MTI | 2018.09.21 14:16

Automatizált gyártósorokkal fejleszt a tatabányai Sanmina

Az elektronikai eszközöket gyártó Sanmina 6,2 milliárd forintból fejleszti tatabányai gyárát 2022-ig.

Hirdetés

Hoffmann Károly (nyitóképünkön), a Sanmina tatabányai üzemének ügyvezető igazgatója közölte, hogy a befektetési összegből elsősorban automatizált gyártósorokat vásárolnak. A Sanmina az elmúlt 5 évben több mint 7 milliárd forintot fektetett be Tatabányán, az ottani üzem így mostanra a cég legnagyobb európai gyártóbázisa – tette hozzá.

A kaliforniai székhelyű, autóelektronikai és telekommunikációs berendezéseket gyártó Sanmina-SCI tavaly októberben, magyarországi működésének 20. évfordulóján jelentette be, hogy csaknem 200-zal emeli alkalmazottai létszámát Tatabányán, és új gépsorokat telepít.

Az amerikai cég beruházását bejelentő budapesti sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az állami hozzájárulást azzal indokolta, hogy a fejlesztéssel néhány éven belül 220 nagy hozzáadott értéket teremtő munkahely is létrejön.

Szijjártó Péter szerint a Sanmina beruházása megerősítette az amerikai vállalatok második helyét a befektetők között, hiszen a legfontosabb EU-n kívüli magyar exportpiacnak számító Egyesült Államokból 1700 vállalat 100 ezer munkahelyet működtet Magyarországon. Az idei első fél évben 8 új amerikai beruházás 1250 új munkahelyet hozott létre – tette hozzá.

Az összesen 40 ezer négyzetméternyi üzem mellett a Sanmina az alsózsolcai ipari parkban további 30 embernek ad munkát precíziós fémmegmunkálással, telekommunikációs kapcsolószekrények, bázisállomások összeszerelésével foglalkozó üzemében.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink