Beszállítók Autóipari krízis – További 1300 munkahely szűnik meg a Schaefflernél

Autóipari krízis – További 1300 munkahely szűnik meg a Schaefflernél

autopro.hu/Sz.K. | 2019.10.21 06:42

Autóipari krízis – További 1300 munkahely szűnik meg a Schaefflernél

A Schaeffler autóipari beszállító Németországban további 1300 munkahelyet szüntet meg. Mindez annak a márciusban életbe lépett intézkedéscsomagnak része, mely az autóipar átalakulási folyamataira és a Kína és az Egyesült Államok között húzódó kereskedelmi problémára kínál javaslatokat.

Hirdetés

Az 1300 álláshellyel kapcsolatban a vállalat szóvivője azt mondta a Wirtschaftswoche magazinnak, hogy az úgynevezett „kettős önkéntesség” elvét kell alkalmazni, amely azt jelenti, hogy a dolgozó és a vállalat köteles megegyezni az elbocsátásról és annak feltételeiről.

Arról, hogy ebből az 1300 munkahelyből mennyi érinti az autóipari részleget, nem lehet egyelőre tudni. „Konkrét számokat a szakterületekről és székhelyekről egyelőre nem tudunk adni” – közölte a beszállító.

A bizakodás általános

A Schaeffler jelenleg jelentős gazdasági problémákkal küzd az autóipar, és annak beszállítói iparának területén. Alapvetően a németországi Herzogenaurach-ban azonban bizakodás van afelől, hogy hamar túllépnek a probléma fázison az átrendezések által a kevésbé érintett vállalatrészekben. Márciusban a vállalat már bejelentett egy intézkedéscsomagot, ami többek között néhány üzemben rövidebb munkaidőt és szabadnapokat vezetett be.

A Schaeffler Csoport világszerte több mint 90 ezer embert foglalkoztat. Üzleti forgalma a tavalyi évben több mint 14 milliárd euró (4668 milliárd forint) volt.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink