Beszállítók Autó-akkumulátorokból nyerne energiát a Daimler kínai partnerével

Autó-akkumulátorokból nyerne energiát a Daimler kínai partnerével

autopro.hu/H.J. | 2019.08.16 05:00

Autó-akkumulátorokból nyerne energiát a Daimler kínai partnerével

Partnerségre lépett a Daimler, a Mercedes-Benz Energy, és a Beijing Electric Vehicle. Az együttműködés keretein belül energiatároló rendszereket fejlesztenének Kínában, ami hozzájárulhat a megújuló energiaforrások fenntartható fejlődéséhez.

Hirdetés

A kínai üzemekben elsősorban olyan elektromos autók akkumulátorait használnák fel, amelyek már nem működnek és kidobták őket. A BJEV elemei pedig alkalmasak a másodszori felhasználásra, így a térségben egyedülálló energiatároló rendszereket hozhatnak létre.

Autó-akkumulátorok az energiatároló rendszerek fejlesztéséhez

A Daimler AG leányvállalataként a Kamenzben található székhelyű Mercedes-Benz Energy 2016 óta felelős az innovatív energiatároló megoldások fejlesztéséért – ezek az autóakkumulátor-technológián alapulnak, amelyet az elektromos és hibrid járművekben alkalmaznak.

Az energiatároló fejlesztések részeként a Daimler már három, 40 MWh kapacitású tárolóeszközt helyezett a német hálózatba, ezt az autóakkumulátorok újrafelhasználásával alakították ki. Emellett a Mercedes Benz a szállítórendszereket üzemeltető TenneT céggel is együtt dolgozott, hogy bizonyítsa – az autóakkumulátor-tároló rendszerek átvehetik az erőművek feladatait, és hozzájárulhatnak a hálózat stabilizálásához, illetve a rendszer fenntartásához az erőmű leállása után.

Kínában is bizonyítani akar a Daimler

A kínai partnerrel, a BJEV-vel való együttműködés a kínai fejlesztésekhez nyit utat. Különböző tesztekkel és szimulációkkal a Mercedes-Benz Energy mérnökei azt szeretnék bizonyítani, hogy az elektromos gépjármű-tároló egységek képesek hatékonyan és fenntartható módon támogatni a kínai villamosenergia-hálózatot – az esetleges ingadozások és áramkimaradások kezelése szempontjából is.

Kína vezető elektromos járműgyártója

A Beijing Electric Vehicle-t tíz éve alapították az új, energiát felhasználó járművek fejlesztési platformjaként. A piacon eddig több mint 420 ezer eladott elektromos modelljével Kína egyik vezető elektromos gyártója, akkumulátorai pedig alkalmasak a második élettartamú alkalmazásokhoz, amit a BAIC által létrehozott pekingi Articore Battery csoport fejleszt és vizsgál.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink