Beszállítók Alacsonyabb károsanyag-kibocsátást ígérnek a Delphi új fejlesztései

Alacsonyabb károsanyag-kibocsátást ígérnek a Delphi új fejlesztései

autopro.hu/V.M. | 2019.11.21 17:00

Alacsonyabb károsanyag-kibocsátást ígérnek a Delphi új fejlesztései

A hajtáslánc-gyártásra specializálódott Delphi Technologies a benzinüzemű járművekhez gyártott részegységek tovább fejlesztésén, valamint egy általuk csak következő generációs sebességtartó automatikának nevezett megoldáson dolgozik.

Hirdetés

Az új technológiákról az autóipari beszállító termékért, elektrifikációért és elektronikáért felelős igazgatója, Harry Husted beszélt.

Magasnyomású benzinbefecskendezés

A vállalat új, közvetlen benzinbefecskendezéses rendszere 500 bar nyomással juttatja az üzemanyagot az égéstérbe, szemben más rendszerek 350 barjával. „A célunk a szilárd részecske kibocsátás csökkentése, és akár 50 százalékos redukciót is sikerült már elérnünk” – mondta el Husted. Hogy megbirkózzanak a magas nyomással, a részegységeket, különös képen a táprendszert, áttervezték. Problémát jelentett a benzinszivattyú dugattyúja körüli szivárgás is, melyet azonban sikerült kiküszöbölni egy új megoldásnak köszönhetően.

A részlegigazgató hozzá tette: a megfelelő égés nem csak a levegő-üzemanyag keverékén, hanem az égéstérben található befecskendező szelepen is múlik, ezért szentelnek neki nagy figyelmet.

Jobb adathasználat, alacsonyabb fogyasztás

A következő generációs sebességtartó automatika segítségével körülbelül 10 százalékos fogyasztáscsökkenés érhető el, méghozzá új alkatrészek beépítése nélkül. A rendszer a gépkocsi szenzorjai által gyűjtött különböző adatokat hasznosítja. Ilyen információk lehetnek az útszakaszon érvényes sebességkorlátozás, az autó lejt- vagy hegymenetben haladása, a stopjelzések, illetve az akkumulátor töltöttsége. Bár a rendszer nem autonóm, segítségével optimalizálható a menetteljesítmény.

A fejlesztés következő lépéseként szóba jön egy felhőalapú szolgáltatás integrálása, általa pedig időjárási, közlekedési, vagy akár baleseti információk eljuttatása a jármű részére, nyilatkozta Husted az Automotive News Europe-nak.

Kép: Delphi Technologies

Hirdetés

Kiemelt Partnereink