Beszállítók Akkumulátorgyárat hoz hazánkba a Samsung?

Akkumulátorgyárat hoz hazánkba a Samsung?

autopro.hu | 2016.03.24 08:25

Akkumulátorgyárat hoz hazánkba a Samsung?

Az elektromos közlekedés motorját jelentő energiatárolók gyártásához keres európai lokációt a dél-koreai Samsung SDI, Göd kimagaslóan esélyes helyszínnek tűnik.

Hirdetés

A távol-keleti ország két vezető akkumulátorgyártója, az LG Chem és a Samsung SDI egyaránt jelentős szándékot mutat európai termelési tevékenysége fellendítését illetően, szorosan igazodva az elektromos közlekedés trendjéhez, illetve az emisszió-csökkentési törekvésekhez.

Utóbbi vállalat képviselői számos ipari forrás szerint el is utaztak hazánkba, hogy előkészítsék egy akkumulátorgyár létesítését – emlékeztet a Pulse koreai hírportál. A Samsung abban reménykedik, hogy a 2001-ben felépített, ám egy ideje termelési tevékenységét felfüggesztett gödi gyárát tudná a leginkább költséghatékony módon átalakítani úgy, hogy a korábban kijelzők alkatrészeit gyártó üzem a jövőben akkumulátorgyárként funkcionáljon.

Logikus döntésnek tűnne (Pulse grafika)

A magyar helyszín koreai nézőpontból ideális lehet a helyi autógyártók jelenléte miatt, továbbá a közeli Ausztriában található a Magna Steyr akkumulátorgyártó üzeme, amelyet tavaly felvásárolt a Samsung SDI.

Az értesülések alapját megerősítette az ázsiai vállalat vezérigazgatója is: Cho Nam-seong a fő részvénytulajdonosok március 11-én tartott egyeztetését követően elismerte, hogy vizsgálják a lehetőségét egy európai akkumulátorgyár létesítésének.

Az LG Chem eközben a lengyelországi Wroclaw településen alakítana ki akkumulátorgyárat. A döntés logikusnak tűnik, hiszen ott működik már a konszernhez tartozó LG Display, LG Electronics és LG Innotek üzeme is. Akkumulátorgyára viszont ennek a beszállítónak nincs még az öreg kontinensen, csupán Dél-Koreában, Kínában és az Amerikai Egyesült Államokban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink