Beszállítók Akkumulátor-technológiával fejleszt a Deutz

Akkumulátor-technológiával fejleszt a Deutz

MTI | 2019.10.09 13:41

Akkumulátor-technológiával fejleszt a Deutz

Akkumulátor-technológiai cég akvizíciójával egészíti ki tevékenységét a mezőgazdasági és építőipari erőgépekhez, valamint egyéb haszongépjárművekhez motorokat gyártó német Deutz AG.

Hirdetés

A Deutz felvásárolta az akkumulátor-technológiára szakosodott német Futavis GmbH vállalatot. A 2013-ban alapított Futavis harminc alkalmazottat foglalkoztat, idén ötmillió eurós forgalmat tervez.

A cég kivásárlási árát a Deutz nem közölte.

Saját gyártást nem tervez a német vállalat

A cég vezérigazgatója, Frank Hiller a Reuters-nek elmondta, hogy az akvizícióval megszerzett technológiai ismeretekkel kifejlesztett első termékekkel 2020 végén, 2021 elején jelenik meg a piacon a Deutz. A vállalat célja, hogy 2022-re a forgalmuk öt-tíz százalékát elektromos hajtáslánccal ellátott termékek adják, legyenek azok akár teljesen elektromos vagy hibrid járművek.

A Deutz az elmúlt pénzügyi évében 1,8 milliárd euró forgalmat ért el.

A Deutz nem tervezi elektromos motorok saját gyártását, azokat már meglévő beszállítóitól fogja továbbra is beszerezni, csakúgy, mint az akkumulátorcellákat. A Deutz elektromos hajtásláncaihoz akkumulátor-kezelő egységeket kínál ügyfelei számára a céljaiknak leginkább megfelelő méretű akkumulátor egységek beépítéséhez.

A Deutz vezére kezdetben elsősorban repülőtéri catering felhasználási területeken számít nagy keresletre elektromos targoncák, emelőplatformos rakodógépek, futószalagok és repülőgép-mozgató traktorok iránt.

Nyitókép: facebook.com

Kiemelt Partnereink