Beszállítók A világ élvonalában egy magyar 3D-printer-fejlesztő

A világ élvonalában egy magyar 3D-printer-fejlesztő

Kuthi Áron | 2018.08.03 14:40

A világ élvonalában egy magyar 3D-printer-fejlesztő

A legutóbbi, 15 millió dolláros tőkebevonási körével unikornis lett, azaz több mint egymilliárd dollár a piaci értéke a 3D nyomtatókat gyártó Formlabsnek, amelynek a vevői közt olyan nagy neveket találunk, mint a Tesla, az Apple, a Sony és a Boeing, írta az Index.

Hirdetés

A Formlabs-et három egykori MIT-s hallgató alapította, közöttük egy magyarral, Lakatos Dáviddal. Ő a most egy milliárd dollár értékre becsült cégben a termékfejlesztésért felelős pozíciót tölti be. A szakember a BME-n végzett, utána került a massachusetts-i MIT ösztöndíjasai közé.

A Form 2 nevű sztereolitográfiás 3D-printerüket három éve Székesfehérváron gyártják, és most Budapesten is irodát nyitnak. „Az első évben várhatóan 15-20 embert tudunk felvenni, de a létszám 100 fölé is nőhet” - mondta Lakatos Dávid, aki úgy látja, hogy egy BME-s mérnök simán tud versenyezni egy MIT-ssal.

Az Index azt írta, a Formlabs oldotta meg az elsők között, hogy elérhető árú 3D-printert dobott piacra. Form 2 nyomtatójukkal piacvezetők a sztereolitográfiás nyomtatók világpiacán. Az additív technológiát leginkább műszaki, fogászati területen, az ékszeriparban, a lakáskiegészítők piacán, a design-iparban lehet hasznosítani. A cégnek Budapesten kívül Bostonban, Berlinben, a kínai Sencsenben és Japánban is van irodája.

Nyitókép: Formlabs Facebook



Hirdetés

Kiemelt Partnereink