Beszállítók A thyssenkrupp 200 millió eurós éves költségcsökkentést tervez

A thyssenkrupp 200 millió eurós éves költségcsökkentést tervez

Beck András | 2019.10.09 12:58

A thyssenkrupp 200 millió eurós éves költségcsökkentést tervez

A liftüzletág után újabb részüzletágakat adhat el a német vállalat. Az ipari üzletág vezetője is távozik, míg az alkatrész egység vezetője marad a posztján.

Hirdetés

Az alkatrész és ipari termékek üzletág felosztásáról szóló tervét prezentálta a thyssenkrupp vezérigazgatója, Martina Herz a vezetőség felé. A tervek szerint az ipari üzletágból a cement, vegyipari, bányászati alegységeket értékesítenék.

Vezetőcsere

Az ipari üzletág vezetője távozik, míg az alkatrész egység vezetője marad a posztján – számolt be hírlevelében az Equilor Befektetési Zrt. Az átalakítással 200 millió eurós éves költségcsökkentést terveznek elérni, és több száz alkalmazottat bocsáthatnak el.

Csökkent az árfolyam

A befektetők nem fogadták jól a terveket, hiszen a cég árfolyama 0,4 százalékkal 12,38 euróra csökkent a frankfurti tőzsdén. Ma is mínuszban nyitott a papír, 0,8 százalékkal csökkent a kurzus. Igaz a közepes méretű német cégek részvényeit tömörítő MDAX is 1,7 százalékkal csökkent tegnap, míg ma 0,3 százalékos mínuszban áll. Idén már 18,2, az elmúlt egy évben pedig 40,4 százalékkal zuhant a thyssenkrupp árfolyama.

A bevétel negyede az autóiparból származik

Korábban felmerült, hogy a thyssenkrupp eladná liftüzletágát, de később közölték, hogy csak annak 49 százalékos tulajdonrészét szeretnék értékesíteni – erről az autopro.hu is beszámolt. A thyssenkrupp eladósodottsága viszonylag nagy és a liftüzletág eladásából származó bevételt főleg a mérleg erősítésére használhatja a cég. Ez áttételesen az autóipari üzletágnak is előnyös, hiszen a DAX indexből a szeptemberi átsúlyozáskor kieső vállalat bevételeinek negyede az autóiparból származik.

A thyssenkrupp Magyarországon

Budapesten, Győrben, Jászfényszarun és Debrecenben is van telephelye Magyarországon a thyssenkruppnak. A budapesti kompetenciaközpont a Steering üzleti egység része, amely a világszerte autókba szerelt kormányoszlopok negyedét adja. Az üzleti egységen, sőt a teljes konszernen belül egyedüliként kompetenciaközpontban zajlik szoftverfejlesztés.

Nyitókép: instagram.com/thyssenkrupp/

Hirdetés

Kiemelt Partnereink