Beszállítók A műanyagok új generációját hozza el az Ineos

A műanyagok új generációját hozza el az Ineos

autopro.hu/B.B. | 2017.03.31 13:27

A műanyagok új generációját hozza el az Ineos

A világ egyik vezető sztirolgyártója a napokban egy mannheimi rendezvényen mutatta be még könnyebb, még ellenállóbb és még optimálisabban megmunkálható anyagait, amiknek felhasználásával az autóipar is sokat profitálhat.

Hirdetés

Továbbra sem áll meg a műanyagipari fejlesztéssorozat, ezúttal az Ineos Styrolution, a terület egyik legnagyobb szereplője egy németországi konferencián rántotta le a leplet legújabb vívmányairól. A polisztirol gyártásához sztirolt előállító svájci vállalat új Novodur Ultra 4255 terméke a hasonló anyagokhoz képest még nagyobb hőállósággal bír, feldolgozása viszont a korábbinál jóval könnyebb. A lézerrel is megmunkálható anyag magasfokú tapadást, illetve még kisebb felületi érdességet biztosít, ami a belőle készülő végtermékek esztétikumára is pozitívan hat.

A felhasználás során kategóriájának legjobb folyékonyságával rendelkező Novodur Ultra az eddig felsoroltakon túl a termelési költségeket is csökkentheti, ennek megfelelően az Ineos az autóipar részéről is fokozott kereslettel számol. Ez már csak azért is indokolt, mivel az autógyártók körében a súlycsökkentés egyre fontosabb szempont, a könnyebb Novodur Ultra pedig ezen a téren is versenytársai előtt jár.

A járművek belterében főként az ajtópanelek, az üléshozatok bizonyos részei vagy épp a kesztyűtartóajtók készülhetnek az új anyag felhasználásával. Egy másik sztirolváltozat, a Novodur HH-112 ezzel szemben már a kocsi külső alkatrészeinek gyártásakor is hasznos lehet, hiszen fékpedálokon és műszerfalakon túl spoilerek, hátsó lámpaházak és napfénytetők gyártásához is felhasználható.

Kiemelt Partnereink