Beszállítók A legalul lévőket emeli fel a Continental

A legalul lévőket emeli fel a Continental

autopro.hu/Sz.K. | 2019.07.20 05:01

A legalul lévőket emeli fel a Continental

A Continental autóipari beszállító az egyre komplexebb munkák elvégzése érdekében jelentős pénzt fektet dolgozóinak továbbképzésébe. Első lépésként a szakképzetlen és alacsony képesítéssel rendelkező gyártási alkalmazottak számára biztosítja az oktatást – jelentette be a vállalat.

Hirdetés

– Az elektrifikáció és a digitalizáció során az egyszerű feladatokat felváltják a komplexek, melyekhez szükség van bizonyos fokú képzettségre – mondta Ariane Reinhart, a vállalat személyügyi igazgatója. Az első intézkedések szeptemberben kezdődnek.

A Stuttgarter Zeitung szerint a Continental csak Németországban 10-12 ezer olyan embert foglalkoztat, akik nem rendelkeznek szakképzettséggel. A továbbképzési hullám időzítése kedvező, mivel a Continental nemrég három alsó-szászországi telephelyén – Dannenbergben, Vinnhorstban és Northeimben – is rövidített munkaidőt, négynapos munakhetet jelentett be, amely nagyjából 800 dolgozót érint.

A dolgozók is beszállnak az oktatás költségeibe

A Conti a továbbképzéshez új intézményt alapított, melynek neve Institut für Technologie und Transformation (Technológiai és Transzformációs Intézet – CITT). Az intézet az Ipar 4.0-val, az összekapcsolt gyártási folyamatokkal, az új meghajtás koncepciókkal és a digitalizációval foglalkozik.

A képzés és munkakiesés költségeit a kormánynak, a vállalatnak és a dolgozóknak közösen kell megosztaniuk. – Ha a németországi dolgozóknak csupán 20%-át akarjuk egy kilenc hónapos képzésnek alávetni, a vállalatnak ez egymilliárd eurójába kerül – mondta Reinhart.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink