Beszállítók A Mercedes-Benz GLC is Hankook abroncsot kap

A Mercedes-Benz GLC is Hankook abroncsot kap

autopro.hu/Sz.K. | 2017.03.28 11:30

A Mercedes-Benz GLC is Hankook abroncsot kap

Tovább bővíti abroncsválasztékát a prémium teljesítményű járműszegmens számára a Hankook a csúcsminőségű Ventus S1 evo² SUV abronccsal.

Hirdetés

Ezeket a gumiabroncsokat nem pusztán a felsőkategóriás autókra jellemző, biztonsággal és kényelemmel összefüggő szempontokra, – mint a precíz kezelhetőség, a kiváló fékezési teljesítmény száraz és nedves útfelületeken, a magas szintű iránytartás és az alacsony gördülési zaj – összpontosítva fejlesztették. A Hankook mérnökeinek a gördülési ellenállást is sikerült jelentősen csökkenteni a csúcstechnológiás, magas tapadású sztirén-polimer-szilika keverékkel, mely az optimális nedves tapadás mellett javítja az abroncs környezetkímélő jellemzőit is.

A vállalat speciális, nagy teljesítményű, mégis rendkívül alacsony gördülési ellenállású SUV abroncsváltozatokat biztosít többszörös díjnyertes Ventus sorozatából a népszerű Mercedes-Benz GLC és GLC Coupé számára. A stuttgarti prémium autógyártó legfrissebb generációs, közepes méretű SUV modelljeit gyárilag a Hankook zászlóshajójával szerelik fel. A Hankook a Mercedes-Benz GLC-t is saját abroncsaival látja el. Különösen a 18 collos MO változat tűnt ki a legutóbbi tesztek során kiemelkedően alacsony gördülési zajszinttel, ezért választotta a Daimler AG eredeti gyári felszerelés céljára. A sportos Mercedes-Benz GLC Coupé emellett 19 collos átmérőjű abroncsokkal is szerelhető, vegyes abroncsmérettel, ami megfelel a coupé dinamikus vezetési jellemzőihez.

„A termék kiemelkedő teljesítménye bizonyítja, hogy képesek vagyunk a prémium autók összes piaci szegmense, a kereskedelmi járművek, a személygépkocsik, valamint a népszerű SUV kategória számára is megfelelő Hankook csúcstechnológiát és kiváló minőséget biztosítani” – állítja Ho-Youl Pae, a Hankook Tire európai vezetője. – „Különösen büszkék vagyunk arra, hogy a Daimler AG-nak szállított, eredeti gyári felszerelésű abroncsokat, beleértve a Mercedes-Benz GLC és GLC Coupé számára gyártott mintázatokat, a németországi kutatás-fejlesztési központunkkal való együttműködés keretében fejlesztettük ki, és teljes egészében európai csúcstechnológiás gyárunkban állítjuk elő.”

A Hankook Ventus S1 evo² SUV fejlett technológiája hatékonyan támogatja a SUV terepjellemzőket azáltal, hogy mindenféle körülmények között maximális futófelületi érintkezést biztosít a talajjal. Az abroncs DTM által inspirált, 3-rétegű mintaelem kialakítása egyenletesen tapadó érintkezési felületet biztosít előrehaladott kopás esetén is, amivel nagyon jó vonóerő átviteli teljesítményt garantál az abroncs teljes élettartamán keresztül.

Alacsonyabb lett a hőfejlődés vezetés közben, aminek pozitív hatása van a vezetési dinamikára és különösen a gördülési ellenállásra, illetve a kopási jellemzőkre. Továbbá egy frissen kifejlesztett sztirén-polimer is jelentősen erősíti az abroncs tapadási szintjét a kiváló fékezési és vonóerő átviteli teljesítmény érdekében nedves utakon.

Kiemelt Partnereink