Beszállítók A DTM német sztárpilótája az LuK Savariánál

A DTM német sztárpilótája az LuK Savariánál

autopro.hu/W.A. | 2017.06.17 08:00

A DTM német sztárpilótája az LuK Savariánál

A hockenheimi és a lausitzringi rendezvények után a DTM a hétvégén a harmadik esemény helyszínére, Magyarországra utazott. Mike Rockenfeller, ahogy az már megszokott, a Schaeffler Audi RS 5 DTM-ben áll rajthoz.

Hirdetés

Új versenyautók, átdolgozott szabályzat, még több közeli élmény a szurkolóknak, és egy változatlanul kitűnő mezőny – az eddigi 2017-es DTM-szezon teljes siker.

Mike Rockenfeller szintén kitűnő eredményeket mutathat fel idén, hiszen a Schaeffler Audi RS 5 DTM versenyautóban az első négy futamban mindig pontokért autózott. A 2013-as év bajnoka a versenyzők rangsorában jelenleg a negyedik helyen áll. A DTM európai versenysorozata harmadik állomásaként június 17-én és 18-án látogat el Magyarországra. A 4,381 kilométer hosszú, Budapesttől nem messze található Hungaroringen a versenysorozat eddig háromszor rajtolt el, legelőször 1988-ban.

Mike Rockenfeller számára a magyarországi vendégszereplés már néhány nappal a tényleges versenyhétvége előtt elkezdődött. A hivatalos Schaeffler-nagykövet június 15-én látogatott el a szombathelyi vállalathoz, ahol a munkavállalók autogramosztás, beszélgetés, valamint egy nyereményjáték keretében újra a gyárban üdvözölhették „Rocky-t”, és tehettek fel neki szakmai kérdéseket.

A Schaeffler csoport már az 1980-as évek óta részt vesz a DTM-futamokban, a vállalat 2011 óta az Audi Sport Team Phoenix csapat egyik teljes versenyautójának névadója. A legnépszerűbb nemzetközi túraautó-versenysorozatban klasszikus belső égésű motorral rendelkező, hagyományos járművek vesznek részt. A Schaeffler az autóipar számára fejlesztett innovatív technológiákkal és termékekkel ezen a területen is jelentős mértékben járul hozzá a belső égésű motorok hatékonyabbá tételéhez, valamint ahhoz, hogy ezek a motorok alkalmasak legyenek a holnap mobilitására.

A Schaeffler csoport Magyarországon két üzemmel, illetve egy értékesítési irodával rendelkezik, a szombathelyi vállalat éppen idén ünnepli 20 éves fennállását. Amióta a DTM futam újra látható Magyarországon, a Schaeffler munkavállalók s családtagjaik izgatottan szurkolnak Rockenfellerért a lelátón.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink