Beszállítók A Continental több mint ötezer dolgozójától válik meg – magyar munkahelyeket nem érint a döntés

A Continental több mint ötezer dolgozójától válik meg – magyar munkahelyeket nem érint a döntés

autopro.hu | 2019.11.21 14:54

A Continental több mint ötezer dolgozójától válik meg – magyar munkahelyeket nem érint a döntés

A globális autópiac lassulása és az elektromos meghajtású járművek várható térnyerése miatt csökkenti a belsőégésű motorokhoz kapcsolódó alkatrészek gyártását a Continental.

Hirdetés

Ennek a folyamatnak a részeként több mint 5000 munkahelyet szüntet majd meg a német járműalkatrész-beszállító és technológiai vállalat 2028-ig – számolt be a Portfolio. A Continental szerint a létszámleépítés segíti majd a vállalatot abban, hogy hosszú távon megőrizze versenyképességét. Más beszállítókhoz hasonlóan ugyanis hatalmas kihívást jelent számukra a globális autópiac lassulása, valamint az új technológiákra történő átállás.

Kevesebb motoralkatrész

Az elektromos autók várható térnyerése ugyanis folyamatosan szorítja majd ki a kizárólag belsőégésű motorral szerelt járműveket a világ útjairól. Ez pedig azt jelenti, hogy egyre kevesebb motorra, illetve motoralkatrészre lesz szükség a jövőben, amely természetesen hatással van foglalkoztatásra is.

Felülvizsgált stratégia

Stratégiáját felülvizsgálva a Continental még szeptemberben úgy döntött, hogy bezárja két németországi üzemét, valamint Olaszországban, Malajziában és az Egyesült Államokban működő két gyárát, melyekben összesen háromezer ember dolgozik. A Continental arra számít, hogy 2023-tól kezdve évi 500 millió eurót takaríthat meg a költségcsökkentési program révén – írta meg az autopro.hu is korábban.

Magyarország

A Continental Magyarországon hét gyárral, egy gumiabroncs kereskedelmi képviselettel, egy logisztikai központtal, valamint egy mesterséges intelligencia fejlesztő központtal van jelen. Hazai munkahelyeket nem érint a döntés.

Nyitókép: instagram.com/continental_career/

Hirdetés

Kiemelt Partnereink