Beszállítók A Continental leegyszerűsítené az elektromos autók töltésével járó nyűgöt

A Continental leegyszerűsítené az elektromos autók töltésével járó nyűgöt

autopro.hu/Sz.F. | 2018.02.09 12:30

A Continental leegyszerűsítené az elektromos autók töltésével járó nyűgöt

Las Vegasban a CES-en mutatta be induktív töltő rendszerét, amely teljesen automatizált akkumulátor töltést tesz lehetővé, kábelek nélkül. Másik rendszere, az AllCharge az elektromos autókat mindegyik töltőállomással kompatibilissé teszi, segítségével akár 10 perc alatt feltölthető az akkumulátor 300 km hatótávra elegendő töltéssel.

Hirdetés

A CES-re két új akkumulátor töltő rendszert vitt el. A vállalat automata vezeték nélküli töltő rendszere induktívan vezeti a töltést, ami azt jelenti, hogy a sofőröknek nem kell ezentúl kábelekkel bajlódni. A rendszer kiegészül a Continental új mikro navigációs megoldásával, amelynek segítségével a jármű teljes pontossággal helyezkedhet a földön lévő töltőegységre. A jövőben a félig automatizált vezetési technológia terén elért további előrelépéseknek köszönhetően ez a művelet a sofőr beavatkozása nélkül is elvégezhető lesz majd.

A Continental másik innovatív rendszere forradalmasíthatja a kábelalapú feltöltést. Az AllCharge rendszerrel a sofőröknek nem kell azon aggódniuk, hogy kompatibilis töltőállomást találjanak. A technológiával bármelyik töltőállomásra rá tudnak csatlakozni, akármilyen töltési sebességről, áram típusról vagy feszültségről legyen szó.

– Azok az innovatív technológiák, melyeket bemutatunk a CES-en, egyszerűbbé, kényelmesebbé és hatékonyabbá teszik az elektromos járművel feltöltését. Ez azt jelenti, hogy az elektromos autókkal megtehető távolság kérdése, ami oly sok emberben vet fel kétségeket, hamarosan teljesen irreleváns lesz. Ezen kívül, hogy a fogyasztók számára további funkciókkal szolgáljunk, az AllCharge rendszer az elektromos járműveket mobil energiaforrássá teszi – mondta el Brian McKay, a Continental Észak-Amerika Meghajtási Technológia & Innováció részleg vezetője.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink