Beszállítók A 360 fokos érzékelésen is csavart még egyet a Hitachi

A 360 fokos érzékelésen is csavart még egyet a Hitachi

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.18 08:44

A 360 fokos érzékelésen is csavart még egyet a Hitachi

Július 11. és 13. között rendezték Nagoyában az Autóipari Műszaki Kiállítást. A Hitachi Automotive Systems olyan termékeket mutatott be, melyek nélkülözhetetlenek lesznek a járművek következő generációjánál.

Hirdetés

A Hitachi Automotive Systems mobilitási technológiák, termékek és rendszerek széles skáláját mutatta be, amik hozzájárulnak az önvezető technológiák gyors terjedéséhez világszerte.

A kiállítás témája a „Továbblépés a járművek és társadalom összekapcsolt jövője felé.” Az önvezetéshez kapcsolódva a beszállító olyan 360 fokos érzékelő technológiát mutatott be, ami úgy észleli a környezetet, hogy közben kombinálja az olyan perifériális felismerő szenzorokat, mint a kamerák, a radarok és a biztonsági irányító technológiák gyűjtötte adatokkal, majd egy-egy virtuális kijelzőn egyesíti egy azt videófelvételben.

Mindezek segítségével az Auto Valet Parking automatikusan leparkolja az autót, később igány esetén pedig odairányítja azt a parkolóból egy kiválasztott helyszínre, úgy, hogy közben egy irányítóközpont instrukcióit követi.

A vállalat a környezetvédelmi szabályozásokra tekintettel bemutatta magas hatékonyságú motorrendszerét is, amit fejlett üzemanyag-hatékonyság jellemez: a rendszer növelt hőhatékonysággal és csökkentett környezetre gyakorolt hatással bír. Az újítás egy szimulációs és elemző technológiának köszönhető, ami több különálló alkatrész fejlesztéséből valósult meg. Ezen kívül a beszállító prezentációjában egy vezérlőrendszer is központba kerül, amit VCR motorral egészítettek ki. Ez lehetővé teszi, hogy a dugattyúk a lehető legmagasabb pozícióba kerüljenek, így optimalizálva a kompresszió arányát a nagyobb hatékonyság érdekében.

A Hitachi a teljesen integrált irányítórendszerek és a biztonságos, kényelmes és hatékony önvezető rendszerek kombinációján dolgozik, és célja, hogy az okos mobilitás keretében olyan társadalom jöjjön létre, ahol nincsenek közúti balesetek vagy torlódások. A japán vállalat ezen felül igyekszik olyan szintre fejleszteni az elektromos és hibrid megodásokat a zéró emissziós szabályozások miatt, hogy az autók ne bocsássanak ki gázokat, így egy egészségesebb autós társadalmat hozva létre.

Kiemelt Partnereink