Joachim Eckerle: A cégcsoport európai fröccsöntő központját hozzuk létre Baranya megyében

A helyi fejlesztéseknek jelentős korlátot szab az egyre erősebb munkaerőhiány, leginkább emiatt jelent olykor problémát, hogy új megbízásokat vállaljunk. Ennek ellenére Bólyon egy új üzemegységet béreltünk, ahol a fröccsöntő tevékenységünket bővítjük- mondja a Magyarországon 25 éve jelenlévő cégcsoport tulajdonosa, Joachim Eckerle interjúnkban.

Szerző: autopro.hu/W.A. | 2017.05.11. 09:30

Sosem lesz vége: ismét hatalmas veszteséget könyvelt a Takata

A japán cég már a harmadik egymást követő üzleti évet zárta veszteséggel, döntően az általa gyártott, emberéleteket is követelő hibás légzsákokért fizetett amerikai bírság és kompenzáció, valamint a visszahívások magas költségei miatt.

Szerző: MTI | 2017.05.10. 10:50

A Faurecia és a ZF stratégiai partnerségre lép

Egy stratégiai partnerségi programban együtt fog működni a ZF és a Faurecia az autonóm vezetést érintő, rendhagyó és differenciáló belső és biztonsági technológiák fejlesztésében. A speciális mérnöki programban a két cég biztonsági és belső megoldásokat fejleszt.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.05.10. 10:46

2025-ig minden fillért ki akar csavarni a dízelből a Continental

Nem tesz le a dízelmotor fejlesztéséről a német beszállító. Wolfgang Schäfer pénzügyi igazgató a Reuters hírügynökségnek adott interjúban hangsúlyozta, hogy a modern dízelmotorok meg tudnak felelni az emissziós követelményeknek és így ígéretes technológiai alternatívát jelentenek.

Szerző: MTI | 2017.05.10. 10:19

Még tovább megy telematikában a Knorr-Bremse

A most bemutatott, márkától függetlenül, utólagosan telepíthető modulokkal a vontatók és buszok biztonsága és hatékonysága egyaránt növelhető. Mutatjuk, mit tud a ProFleet Connect.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.05.10. 06:27

Tizennégy új technológiára összpontosít a Siemens

Tizennégy új technológiai területre összpontosítja fejlesztési erőfeszítéseit a német Siemens AG villamos gépipari konszern Roland Busch fejlesztési igazgató bejelentése szerint.

Szerző: MTI | 2017.05.09. 08:22

Tovább nyomul Kína a németeknél, autógyárat építenének

Ilyet is ritkán hallunk, egy kínai beszállító több mint egymilliárd euró értékben kíván elektromos autógyártó üzemet létesíteni Németországban. Tapasztalatból hozzátehetjük: hisszük, ha látjuk.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.05.07. 23:00

Zéró károsanyag, zéró stressz, zéró baleset – kijelölte a Bosch a csapásirányokat

A vállalatcsoport számára jól indult a 2017-es üzleti év: az árbevétel mintegy 12 százalékkal, árfolyamhatások nélkül 11 százalékkal nőtt az első negyedévben. A kedvezőtlen gazdasági kilátásokat és a geopolitikai bizonytalanságot figyelembe véve a márka három és öt százalék közötti árbevétel-növekedést tűzött ki célul az idei évre.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.05.04. 15:00

Kivált az erőátviteli technológiákkal foglalkozó szegmens a Delphiből

A Delphi május 3-án jelentette be arra irányuló szándékát, hogy a Powertrain Systems szegmensét adómentes kiválás keretében önálló, tőzsdén jegyzett társasággá alakítja. Közvetlenül ezen művelet lebonyolítását követően, amely várhatóan 2018 márciusára fejeződik be, a Delphi részvényeseinek mindkét vállalatban lesz részesedésük.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.05.04. 10:38

A kínaiak megveszik a miskolci Bosch-gyárat is

Egy kínai járműipari beszállítóhoz kerül a Bosch miskolci gyára, annak az akvizíciónak a részeként, amely a német vállalatcsoport indítómotorok és generátorok üzletágát érinti. A felvásárlás eredményeként a Bosch 14 országban található 16 telephelye kerülhet a távol-keleti vásárló tulajdonába, ha az eladást, az illetékes hatóságok, illetve a német munkavállalói képviselet jóváhagyja.

Szerző: autopro.hu/W.A. | 2017.05.03. 09:21

« ...45678910... »
Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink