Uri Szabó Dezső: generációváltás és új modell a láthatáron

Nyolcvanhét féle alkatrészt szállít a Suzukinak, 1,4 milliárd forint éves árbevétele van a 100 százalékban magyar tulajdonban lévő budapesti Titán’94 Kft-nek. Az M3-as bevezető szakaszáról könnyen megközelíthető 4000 négyzetméteres prés-, illetve hegesztőüzemből évente több mint 8 millió fém karosszériaelem kerül ki.

Szerző: Uzoni Ábel | 2017.05.02. 06:30

Vasúti útvonaltervező alkalmazást fejlesztő céget vásárol a Siemens

Vasúti útvonaltervező alkalmazást fejlesztő céget vásárol a Siemens, a 290 alkalmazottat foglalkoztató hannoveri székhelyű HaCon útvonaltervező, utazásszervező és jegyértékesítő alkalmazását a Deutsche Bahn mellett több németországi regionális közlekedési vállalat, valamint 25 ország vasúttársasága használja.

Szerző: MTI | 2017.04.28. 14:19

Szymon Adamczyk: A Jaguarnak fog alumíniumot szállítani az Alumetal

A régi jó lengyel-magyar barátság is számításba jött, mikor Komárom mellett döntött a lengyel alumínium-feldolgozó cég, az Alumetal, amelynek első külföldi befektetése a magyar-szlovák határon található városba vezetett. Nagyon kellett ide a beruházás, mivel a Nokia üzem bezárása nagy kiesést jelentett a városnak és a munkavállalóknak is. Az első Magyarországon eltöltött félév mérlegét Szymon Adamczyk, az Alumetal igazgatósági tanácsának elnöke vonta meg.

Szerző: Uzoni Ábel | 2017.04.28. 11:05

Bérmegállapodás az Autolivnél: a szakszervezet elment a falig

Hivatalosan még nem történt meg a bejelentés, de a múlt hét második felében megállapodott a bérfejlesztésről a sopronkövesdi Autoliv Kft. vezetése és a szakszervezet, illetve az időközben megalakult sztrájkbizottság. Az egyezség szerint 20 ezer forintos alapbéremelés jár mindenkinek.

Szerző: Wurmbrandt András | 2017.04.26. 08:27

Lehet, hogy a Kuka felvásárlása csak a kezdet volt?

Komoly terveket fűz a kínai Midea a narancssárga robotjairól híres gyártóhoz, hiszen globálisan is jelentős szereplővé tenné azt. Ennek érdekében újabb felvásárlások indulhatnak.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.04.26. 06:31

A robotizáció is szempont a fém- és lemezmegmunkáló gépeket forgalmazó Ge-Co Kft.-nél

Közel 15 éve dolgozik együtt az egyedi gép- és alkatrészgyártással, hengerfej-megmunkálással foglalkozó QP Gépipari és Kereskedelmi Zrt., valamint a gépforgalmazó Ge-Co Hungary Kft. A példaértékű együttműködés most újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen a járműipari beszállító győri cég egy teljesen automatizált projekt kivitelezésével bízta meg a májusi MACH-TECH Kiállításra készülő, a legnagyobb koreai, japán, amerikai és török gyártók fém- és lemezmegmunkáló gépeit, központjait értékesítő társaságot.

Szerző: Wurmbrandt András | 2017.04.25. 09:45

Magyarországon készül a Bridgestone legmodernebb gumiabroncsa (fotók)

Tatabányán készül a Bridgestone legújabb gumiabroncsa, amellyel defekt esetén akár 80 km is megtehető 80 km/órás sebességgel. A termékeinek 99 százalékát exportáló vállalat üzemlátogatás keretein belül mutatta be az innovációt. A programon kiderült az is, hogy a társaság tavaly jelentősen növelte árbevételét, a gyár kapacitásbővítésének második üteme pedig ez év végére befejeződik.

Szerző: autopro.hu/W.A. | 2017.04.21. 10:10

Thyssenkrupp-Tata: tervezett együttműködés miatt bolydultak fel a szakszervezetek

Alaposan megnövekedett a feszültség egy esetleges kooperációról szóló tárgyalássorozat miatt a Thyssenkruppnál: a legnagyobb német szakszervezet, az IG Metall munkahelyek sorát félti a közeledéstől. Ráadásul nem ez az egyetlen, nagyobb változást is előidézni képes hír a Thyssenkrupp háza tájáról.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.04.21. 06:28

A hegesztett járműszerkezetek piacán is megjelenik a Rába

Hegesztett járműszerkezetek sorozatgyártására kapott megbízást a Rába Járműipari Holding a katonai járműveket gyártó Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) bécsi leányvállalatától - közölte a győri székhelyű társaság.

Szerző: MTI | 2017.04.20. 15:21

Daniel Korioth: a Bosch munkatársai történelmet írnak

A világ vezető járműipari beszállítójának magyarországi csoportja új vezetőt kapott. A Peruból származó dízel specialistával a jövő munkaerejéről, hajtástechnológiákról és fenntartható növekedésről is beszélgettünk.

Szerző: Gégény István | 2017.04.19. 09:32

Új generációs innovativ hátsóüveg termékcsalád fejlesztése, a szükséges technológiai innováció az AGC környei gyárában

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával az AGC Glass Hungary Kft. újgenerációs innovatív hátsóüveg termékcsalád fejlesztést valósít meg. A Környén működő japán tulajdonú autóüveggyár számára az Európai Unió az 1,06 milliárd forintos projektösszköltség 31,77 százalékát, 336,85 millió forintot vissza nem térítendő támogatásként biztosít a vállalat számára a GINOP-2.1.1-15-2015-00598 számú pályázat keretein belül.

Szerző: autopro.hu | 2017.04.18. 15:43

Alter Róbertné: Közép-Európa meghatározó beszállítója a kiskunfélegyházi Kunplast

Beosztottjai eleinte a kemény, határozott vezetőt látták benne, aki követel, és csak az elvégzett munkát ismeri el. A háta mögött Vasladynek hívták, ma már Klárikának becézik. Alter Róbertné szerint ha van a sikernek titka, az egyetlen dologban rejlik: a jó csapatban. A siker számszerűsíthető: március elején jelentette be a műanyag-feldolgozással, fémmegmunkálással és szerszámgyártással foglalkozó Kunplast, hogy közel 1,4 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházást hajt végre kiskunfélegyházi üzemében.

Szerző: Pardavi Mariann | 2017.04.18. 10:00

« ...2345678... »
Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink