Karaszek Szabolcs: át kell alakítani a munkáról alkotott világképünket

Erősíteni kell az employer brandinget, hiszen mindig van olyan munkáltató, aki jobban fizet, szakképzett munkaerő tekintetében pedig a világpiac a legnagyobb versenytárs- mondja Karaszek Szabolcs, a Harman Becker Kft. HR igazgatója. A gépkocsirendszer gyártó cég személyügyekért felelős vezetője szerint ma már egyértelmű, hogy a munkáltató versenyez a potenciális munkatársakért.

Szerző: Wurmbrandt András | 2017.01.25. 14:07

Közel 3 milliárdos beruházás a Jász-Plasztiknál

A jászberényi székhelyű Jász-Plasztik Kft. 2 milliárd 850 millió forint összértékű kapacitásbővítő fejlesztéséhez 1 milliárd 420 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kap. A 27 éve alakult műanyagfeldolgozó cég évente több ezer tonna műanyag és akkumulátor-hulladékot gyűjt újrahasznosítási céllal, a tervek szerint ez a mennyiség a fejlesztéseknek köszönhetően növekedni fog.

Szerző: MTI | 2017.01.25. 10:44

Globális leállást hozhat egyetlen csehországi tűzeset

A Brüsszelben bejegyzett Recticel cseh gyárában világszinten is egyedülálló bőr belső termékeket készítenek. Még nem tudni, hogy reagálnak a legnagyobb autóipai beszállítók a termelés leállására.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.01.25. 09:05

Elstartolt a Rába stratégiai beruházási programja

A több mint 12 milliárd forintos programban a technológia modernizálása mellett infrastrukturális, logisztikai és szerszámozási fejlesztéseket is végrehajtanak. A fejlesztések zárásával a tervek szerint minden második-harmadik európai tehergépjármű Rábánál gyártott mellső tengellyel gördül le a szerelőszalagokról.

Szerző: autopro.hu/W.A. | 2017.01.16. 14:30

Beismeri hibáját, egymilliárd dollárral vezekel a Takata

Várhatóan bűnösnek vallja magát a légzsákbotrányba keveredett beszállító. Az áldozatok és családjaik 125 millió dollár kártérítésre számíthatnak, de a cég az autógyártókat is kompenzálja a visszahívások miatt.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.01.13. 12:30

Új gazdasági igazgató a hatvani Bosch gyárban

Wolfgang Stein váltotta Volker Schillinget január elsejétől a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatói posztján. Volker Schilling, aki 2011 augusztusa óta vezette a hatvani Bosch gyárat, a teljes Bosch csoport világszintű audit szervezetéért felel.

Szerző: autopro.hu/W.A. | 2017.01.13. 11:09

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink