770 millió forintból fejlesztett a BMW és az Audi salgótarjáni beszállítója

Szerző: MTI | 2017.02.15. 10:30

A járműipari üveggyártó, a Salgglas Zrt. 35 új munkahelyet teremt ezzel a lépéssel, továbbá új kemencét és vágó-csiszoló sort vásárol.

A vállalat 1893-ban alapított jogelődjéről egy kamarai jelentésben az állt, hogy már egy évvel később több mint 300 szakképzett munkást alkalmazott, hazai és tengerentúli piacokra is készített ablaküvegeket, és ezt a sikert már akkor is a legmodernebb technológia alkalmazásának köszönhette.

Kugler Gábor, a 600 embert foglalkoztató cég vezérigazgatója a céget bemutatva elmondta: világszerte mintegy 40 millió helyen látható a Salgglas márkanév az Audi, a BMW, a Mercedes és más márkák autóiban. Éves szinten négymillió üveget gyártanak. A társaság jövőképénék azt nevezte, hogy saját termékekkel jelenhessenek meg a világpiacon.

A társaság európai piacvezető az úgynevezett üveg az üvegben speciális termékkel, másik kifejlesztett termékük az egy milliméternél vékonyabb edzett üveg, amely a BMW számára készül. Mint Kugler Gábor elmondta, növekedésük fókuszában az autók oldalüvegei, hátfalüvegei és szélvédői állnak, a mostani beruházás pedig nagyon jól illeszkedik a zrt. stratégiájába.