Beszállítók 400 millióból fejlesztett Győrben a Melecs

400 millióból fejlesztett Győrben a Melecs

MTI | 2016.05.20 11:17

400 millióból fejlesztett Győrben a Melecs

1500 négyzetméterrel bővült az elektronikai berendezéseket gyártó osztrák vállalat telephelye, a jövőben LED-es hátsó lámpákat is gyártanak.

Hirdetés

A magyarországi üzem ügyvezető igazgatója elmondta, a győri telep portfóliója folyamatosan bővül a 2010-es alapítás óta. Először csak háztartási gépekhez készítettek elektronikai eszközöket, majd 2013-tól kezdődött az autóipari beszállítás, a fénytechnikai termékek, aztán a tachográfok gyártásával. A mostani fejlesztést is az új projektek miatt kellett megvalósítani.

A győri üzem évente 15 millió elektronikai terméket állít elő, ez a mennyiség a mostani fejlesztés hatására legalább 30 százalékkal nő - mondta Tóvizi Szilveszter. Arra is kitért, hogy a magyar cég a kezdetektől fogva nyereséges, induláskor közel 30 millió euró értékű gyártást könyvelhetett el, amit napjainkra megduplázott.

Bernhard Pulferer, az anyacég egyik tulajdonosa, alelnöke hozzátette: a csarnokbővítéssel a foglalkoztatottak létszáma is emelkedni fog két éven belül, mintegy 150 fővel. Jelenleg a győri fióktelepen mintegy 370-en dolgoznak.

Az osztrák székhelyű vállalatcsoport 2009-ben a Kínába települő Siemens menedzsment egy részének a kiválásával jött létre. A bérgyártó cégcsoportnak az ausztriai Siegendorfban, Linzben, Bécsben, Lenzingben valamint a cseh Tepliceben és a kínai Wuxiban van még telephelye.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink